Kloster Eberbach Rauenthaler Baikenkopf Riesling GG 2018

Rypälelajikkeet

Riesling

Alkoholi

12,50

Luonnehdinta

Viini on tyyliltään erittäin selkeäpiirteinen ja yksityiskohtainen. Tuoksussa kivelliset hedelmät ja vihreän teen aromit dominoivat. Happorakenne on napakka mutta vuoden 2018 lämpimän kasvukauden ansiosta ne ovat hedelmäisyyden kanssa erinomaisessa tasapainossa. Jälkimaku on pitkä ja viipyilevä.

 

Viinialue

Rheingau

Muuta

Jyrkkä 31 asteen kulmassa etelään laskeva viinitarha on saanut nimensä kaarevasta muodostaan. Tähän viiniin rypäleet on kerätty Baikenin keskellä sijaitsevalta Baikenkopf palstalta. Jäännössokeria vuosikerran 2018 viinissä  5,2g/l ja hapot 6.6 g/l

Hinta

39,90  ALV. 24%

Rheingau, Saksa

Kloster Eberbachin entinen sisterssiläisluostari sijaitsee Eltville am Rheinin kylän lähellä Rheingaussa. Luostari perustettiin vuonna 1136 Pyhä Bernhard Clairvauxlaisen toimesta ja toimi sisterssiläisluostarina kunnes se maallistettiin vuonna 1803 Nassaun Herttuan toimesta. Vuodesta 1866 eteenpäin tila oli Preussin hallussa ja vuonna 1945 sen omistus siirtyi nykyiselle omistajalleen, Hessen osavaltiolle. Sisterssiläismunkit tulivat alkujaan Burgundista ja toivat tullessaan tietotaidon viinien viljelystä. 1400-luvulla Kloster Eberbach oli jo Saksan suurin viinitila ja mm. Pinot Noirin viljelyä on tehty 1100-luvulta lähtien.

Riesling-lajikkeen viljelystä Kloster Eberbach-tilalla on yli 300 vuoden kokemus. Kloster Eberbach vastaanottaa vuosittain yli 300 000 vierasta ja se toimii monen merkittävän tapahtuman näyttämönä. Luostarissa on mm. kuvattu Sean Conneryn tähdittämä Ruusun nimi-elokuva.

Nykyään Kloster Eberbach on Saksan suurin itsenäinen viinitila, yli 200 hehtaarillaan. 152 hehtaaria on omistettu Rieslingin viljelylle ja Pinot Noirin viljelyala on noin 32 hehtaaria. Talon tarhat sijaitsevat Rheingaussa ja Hessische Bergstrassen alueella. Vuonna 2008 tila avasi "Euroopan moderneimman viinikellarin", Steinbergin tarhan lähelle. Omistuksessaan Kloster Eberbachilla on eräitä Saksan hienoimmista tarhoista, kuten Steinberg, Marcobrunn ja Baiken. Viininviljely noudattaa kestävän kehityksen periaatteita. Viinit on suljettu Stelvin kierrekorkeilla laadun takaamiseksi.