Koreaa 2018

Rypälelajikkeet

Grüner Veltliner, Muskat Ottonel, Scheurebe, Weissburgunder, Welschriesling, Zweigelt

Alkoholi

12,0

Muuta

Gemischter satz. Kahden vuorokauden kuorikontakti ennen rypäleiden puristamista. Spontaani käyminen tammisammioissa ja kypsytys kuuden kuukauden ajan tammisammioissa hiivasakan kanssa.

"We rented an old vineyard three years ago. It's a vineyard officially named "Fürstliches Prädium". Those parcels have been made available for vignerons after World War II, some time in the early 1950s. Before the land was owned by an aristocratic family. The vineyard is part of Gols but it's very far away from the town itself. So when people went working there on their horse carriages they said: It's so far away that you could just as well go to Korea (probably because it was the time of the Korea war).

In any case the vineyard has been only called Koreaa ever since by all vignerons in Gols, so for more than 60 years.

When we rented the vineyard we decided to use this nickname for the wine we made from there. It's a "Gemischter Satz" of many different grape varieties, mainly Grüner Veltliner and Scheurebe. We found an artist who painted that naïve Korea style picture for us."

Hinta

19,90  ALV. 24%

Burgenland, Itävalta

Weingut Beck on perheomisteinen viinitila joka on toiminut jo vuodesta 1976. Tilan tarhat, joita on kaikkiaan 15 hehtaaria,  sijaitsevat Wienin kaakkoispuolelle sijoittuvalla Burgenlandin alueen arvostetulla Pandorfer Plattella jossa Neusiedl-järven välitön läheisyys vaikuttaa merkittävästi ilmastoon. Määrän sijaan tila on keskittynyt korostamaan laatua ja on systemaattisesti siirtynyt viljelemään kaikki viininsä biodynaamisin periaattein. Vuodesta 2007 kaikki tilan tuotanto on ollut sertifioitua biodynaamista. 90 % tilan tuotannosta on keskittynyt punaisiin paikallislajikeisiin kuten Zweigelt, Blaufränkisch, St.Laurent ja Pinot Noir.   

Judith sai ohjat isältään tilan johtoon vuonna 2004 mutta ensimmäisen vuosikertansa hän teki jo vuonna 2001. Ennen siirtymistä perhetilan pääviinintekijäksi Judith kävi harjoittelemassa viininteko mm. Errazurisilla Chilessä, Braidalla Italissa sekä legendaarisella Cos d´Estournellin tilalla Bordeaux:ssa.