Dönnhoff Kreuznacher Kahlenberg Riesling Trocken 2021

Rypälelajikkeet

Riesling

Alkoholi

12,50 %

Luonnehdinta

Keskisyvä sitruunankeltainen väri. Tuoksu on avoin: päärynää, raikasta hedelmää, yrttimäistä mausteisuutta. Keskitäyteläinen, kuiva, tasapainoisen hapokas ja mehukas maku.

Ruokasuositus

Paistettua siikaa, savoijinkaalia ja hollandaisekastiketta.

Viinialue

Kahlenberg palsta on etelärinteellä. Maaperä on soraista hiesua, joka antaa viinille mausteisen aromin. Köynnösten ikä 25-45 vuotta.

Pullokoko

75 cl

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Alkoholikäyminen ja kypsytys osin suurissa tammisammioissa ja osin terästankeissa.

Hinta

34,00  ALV. 24%

Nahe, Saksa

Nykyiseen maailmanluokan maineeseen Weingut Dönnhoffin nosti perustajan lapsenlapsi, Helmut Dönnhoff. Helmut otti vetovastuun viinitilasta vuonna 1971. Ennen sitä hän oli harjoitellut vanhempiensa alaisuudessa ja suorittanut yliopistotutkinnon viininviljelyssä. Hänen onnistui hankkia useita huippupalstoja jo omistuksessa olevien rinnalle ja hänen perusteellisen tarkan tarhatyön johdosta alkoi huippuviinejä syntyä loistavien palstojen ja niiden tuottamien huippuluokkaisten rypäleiden ansiosta. Helmutin poika Cornelius Dönnhoff on ollut talon johdossa vuodesta 2007 ja rehellisesti voidaan sanoa hänen jatkaneen isänsä jalanjäljissä. Talolla on tällä hetkellä hallusaan 28 hehtaaria viinitarhoja.