Vindirekt Logo

21,50  ALV. 24%

plo  
Tuotetunnus (SKU): b003ea567437 Osasto: Avainsanat tuotteelle ,

Kuvaus

La Grange aux Belles Brise d’Aunis 2016

Rypälelajikkeet

Gamay, Pineau d'Aunis

Alkoholi

13,0

Kuvaus

Persoonallisen eloisa punainen alkuviini Loiren laakson alkuperäislajikkeista.

Luonnehdinta

Kirkas tummanpunainen väri. Tuoksu on mielenkiintoisen aromaattinen ja raikas; kirsikkaa, mausteisuutta, kukkaisuutta ja hieman savuisuutta. Maku on keskitäyteläinen ja yllättävän voimakas. Viinistä löytyy sekä miellyttävää kepeyttä että voimaa.

Ruokasuositus

Grillatut tummat lihat, charcuteriet, savustetut possunribsit ja makkarat.

Viinialue

Vin de France (Anjou).

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Hinta

21,50  ALV. 24%

Loire, Ranska

2000-luvun puolella perustettu viinitalo La Grange aux Belles on nuoresta iästään huolimatta noussut yhdeksi natural-viiniscenen nousevista tähdistä. Loiren laaksossa Anjoun alueella sijaitsevan viinitalon takana ovat kaverukset Marc Houtin ja Julien Bresteau. Grange aux Bellesin perustajalla Marcilla ei ollut mitään aikaisempaa kokemusta tai historiaa viininviljelystä, vaan ennen viiniuraansa hän työskenteli suuressa maailmanlaajuisessa öljy-yhtiössä, josta hän irtisanoutui vuonna 2001 ja lähti toteuttamaan viiniunelmaansa. Esikuvinaan Marc pitää Patrick Baudoinia Loiren laaksosta sekä Didier Barralia Faugeresista ja juuri nämä kaksi tuottajaa sekä heidän viininsä saivat Marcin innostumaan viininviljelystä ja -valmistuksesta. Muutaman vuoden viiniopiskelun ja kymmenien tuottajavierailujen jälkeen Marc palasi kotijuurilleen Anjoun kylään ja perusti oman viinitalon vuonna 2004 ostamalla vanhalta paikalliselta co-up viljelijältä 9,5 hehtaaria köynnöksiä. Viinitarhat olivat todella huonossa kunnossa, joten Marc joutui työstämään viinitarhat uuteen uskoon ja käytännössä aloittamaan täysin alusta. Marcin hyvä ystävä Julien Bresteau liittyi tiimiin vuonna 2007 ja he yhdessä viljelevät tällä hetkellä noin 13 hehtaaria viinipalstoja Anjoun alueella.

Talon koko tuotanto on luomusertifioitua ja työskentely tapahtuu kokonaan manuaalisesti ilman koneita. Köynnösrivien välit rehottavat vihreänä ja köynnökset saavat kasvaa vapaasti ilman suurempia toimenpiteitä, tarkoituksena on olla häiritsemättä viiniköynnösten luonnollista ekosysteemiä. Viljelyyn on otetty myös käytäntöjä biodynaamisesta viljelystä.

Marc ja Julien tekevät noin 10 eri viiniä; pääosin punaviiniä alueelle tyypillistä lajikkeista  (Grolleau, Gamay, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Pineau d'Aunis), mutta jonkun verran myös valkoviiniä Chenin Blancista sekä pienen määrän rosé-kuohuviiniä. Grange aux Bellesin tarhojen satoisuus on hyvin vähäistä ja tyyliltään viinit edustavat perinteistä Anjoun viinityyliä; ne ovat puhtaita ja raikkaita sekä ovat uskollisia terroirilleen ja rypälelajikkeelleen. Edullisista hinnoistaan huolimatta, talon viinit ovat täyttä timanttia ja todella hyvän hinta-laatusuhteen omaavia sekä tarkoitettu rentoon nautiskeluun.  

Viinien
maahantuoja

Nauti kohtuudella logo

La Grange aux Belles Brise d’Aunis 2016

Rypälelajikkeet

Gamay, Pineau d'Aunis

Alkoholi

13,0

Kuvaus

Persoonallisen eloisa punainen alkuviini Loiren laakson alkuperäislajikkeista.

Luonnehdinta

Kirkas tummanpunainen väri. Tuoksu on mielenkiintoisen aromaattinen ja raikas; kirsikkaa, mausteisuutta, kukkaisuutta ja hieman savuisuutta. Maku on keskitäyteläinen ja yllättävän voimakas. Viinistä löytyy sekä miellyttävää kepeyttä että voimaa.

Ruokasuositus

Grillatut tummat lihat, charcuteriet, savustetut possunribsit ja makkarat.

Viinialue

Vin de France (Anjou).

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Hinta

21,50  ALV. 24%

Loire, Ranska

2000-luvun puolella perustettu viinitalo La Grange aux Belles on nuoresta iästään huolimatta noussut yhdeksi natural-viiniscenen nousevista tähdistä. Loiren laaksossa Anjoun alueella sijaitsevan viinitalon takana ovat kaverukset Marc Houtin ja Julien Bresteau. Grange aux Bellesin perustajalla Marcilla ei ollut mitään aikaisempaa kokemusta tai historiaa viininviljelystä, vaan ennen viiniuraansa hän työskenteli suuressa maailmanlaajuisessa öljy-yhtiössä, josta hän irtisanoutui vuonna 2001 ja lähti toteuttamaan viiniunelmaansa. Esikuvinaan Marc pitää Patrick Baudoinia Loiren laaksosta sekä Didier Barralia Faugeresista ja juuri nämä kaksi tuottajaa sekä heidän viininsä saivat Marcin innostumaan viininviljelystä ja -valmistuksesta. Muutaman vuoden viiniopiskelun ja kymmenien tuottajavierailujen jälkeen Marc palasi kotijuurilleen Anjoun kylään ja perusti oman viinitalon vuonna 2004 ostamalla vanhalta paikalliselta co-up viljelijältä 9,5 hehtaaria köynnöksiä. Viinitarhat olivat todella huonossa kunnossa, joten Marc joutui työstämään viinitarhat uuteen uskoon ja käytännössä aloittamaan täysin alusta. Marcin hyvä ystävä Julien Bresteau liittyi tiimiin vuonna 2007 ja he yhdessä viljelevät tällä hetkellä noin 13 hehtaaria viinipalstoja Anjoun alueella.

Talon koko tuotanto on luomusertifioitua ja työskentely tapahtuu kokonaan manuaalisesti ilman koneita. Köynnösrivien välit rehottavat vihreänä ja köynnökset saavat kasvaa vapaasti ilman suurempia toimenpiteitä, tarkoituksena on olla häiritsemättä viiniköynnösten luonnollista ekosysteemiä. Viljelyyn on otetty myös käytäntöjä biodynaamisesta viljelystä.

Marc ja Julien tekevät noin 10 eri viiniä; pääosin punaviiniä alueelle tyypillistä lajikkeista  (Grolleau, Gamay, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Pineau d'Aunis), mutta jonkun verran myös valkoviiniä Chenin Blancista sekä pienen määrän rosé-kuohuviiniä. Grange aux Bellesin tarhojen satoisuus on hyvin vähäistä ja tyyliltään viinit edustavat perinteistä Anjoun viinityyliä; ne ovat puhtaita ja raikkaita sekä ovat uskollisia terroirilleen ja rypälelajikkeelleen. Edullisista hinnoistaan huolimatta, talon viinit ovat täyttä timanttia ja todella hyvän hinta-laatusuhteen omaavia sekä tarkoitettu rentoon nautiskeluun.