La Rosé Sauvage 2018

Charivari Wines, Bordeaux, Ranska

New product icon Väliaikaisesti loppu Au naturel

Väliaikaisesti loppu

Rypälelajikkeet

Malbec

Alkoholi

11,5%

Ruokasuositus

Maalaissalaatit, kesäiset kasvisannokset, lohiruuat.

Viinialue

Bordeaux

Pullokoko

75cl

Muuta

Luomuviljellyt Malbec rypäleet kerättiin käsin. Varttitunnin mittainen maseraatio tapahtui puristuksen yhteydessä ja alkoholikäyminen alkoi spontaanisti terästankissa. Viiniä kypsytettiin kevyiden sakkojen päällä muutaman kuukauden ajan ennen pullotusta. Ei suodatusta eikä kirkastusta.

Hinta

17,50  ALV. 24%

Bordeaux, Ranska

Charivari Wines on suomalaisen viinintekijän Nea Berglundin projekti Bordeaux’ssa, joka sai alkunsa syksyllä 2015. Nea työskentelee viinintekijänä perheensä viinitilalla, Chateau Carsinilla, ja Charivarit saivat alkunsa, kun Nea sai ensimmäiset palkkansa työstään ei rahan, vaan rypäleiden muodossa. Viinit eivät edusta klassista Bordeaux’ta, vaan leikittelevät perinteisen viininvalmistuksen säännöillä ja iloitsevat jatkuvasti uusista ideoista. Ne valmistetaan luonnollisin menetelmin käsityönä, ilman lisäyksiä, kirkastuksia tai filtteröintejä.
Charivari Winesin kokeiluihin kuuluu niin puna- kuin valkoviinejäkin sekä lisäksi pét’nateja ja oransseja viinejä. Tuotantomäärät ovat vielä pieniä, joten viinejä on saatavilla toistaiseksi varsin rajoitettuja eriä. Nea on nuorena naisviinintekijänä harvinainen näky perinteikkäässä Bordeaux’ssa ja antaa tämän näkyä viineissään. 

www.charivariwines.com