Laffitte Sauvignon & Gros Manseng 2021

Rypälelajikkeet

Gros Manseng, Sauvignon Blanc

Alkoholi

12,00

Luonnehdinta

Raikkaan hedelmäinen ja aromaattinen tuoksu. Paljon sitrusta, ananasta ja kukkaisuutta. Maku on puolikuiva ja pirteän hedelmäinen.

Ruokasuositus

Monikäyttöinen viini pienen jäännössokerin ja eloisan hapokkuuden ansiosta. Kesäiset piknik-tarjoilut, paahdetut jättikatkaravun pyrstöt yrttisellä salaattipedillä ja monenlaiset Asian Fusion herkut. Sopii hyvin myös erilaisten Lähi-idän keittiön kasvisannosten kanssa.

Viinialue

Côtes de Gascogne

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Viinissä on 10g/l jäännössokeria.

Hinta

13,90  ALV. 24%

Sud-Ouest, Ranska

 

Laffitten perhe on asunut samoilla seuduilla Gascognessa, Lounais-Ranskassa jo keskiajalta saakka! Perhe on valmistanut Armagnacia useiden sukupolvien ajan, mutta viininvalmistksen he aloittivat vasta muutama vuosikymmen sitten. Nyt Les Frères Laffitten tilaa johtavat veljekset Christophe ja Sébastien, joiden ansiosta viinitarhojen koko on kasvanut 18 hehtaarista 120:een. Viljellyt lajikkeet ovat alueelle tyypillisiä ja huokuvat gascognelaista elämäntyyliä. Le Petit Gascoûn viinisarjan etikettiin onkin kuvattu kliseisesti baskeripäinen kalastaja, jollaisia voi nähdä alueen kalastajakylissä edelleen erityisesti kesäjuhlien aikaan.