Larmandier-Bernier Latitude Blanc de Blancs

Rypälelajikkeet

Chardonnay

Alkoholi

12,50 %

Luonnehdinta

Tuoksu viinissä on intensiivisen aromaattinen. Päärooleissa ovat sitruuna, greippi ja valkoiset kukat mutta jopa tuoksussa voi tuntea mineraalisuuden. Moniulotteinen, runsas suutuntuma joka alkuun on erittäin raikas mutta loppua kohden osoittaa todellisen painonsa pitkälle jatkuva mineraalisen jälkimaun leikittelynä kielellä sävytettynä kermaisin elementein.

Viinialue

Rypäleet on kerätty tuottajan tarhoilta Côte de Blancsin alueen eteläosasta, Vertusin kylän ympäriltä. Alueen maaperä on varsin rikasta ja tarhat viettävät etelään, mistä johtuen tämän samppanjan tyyli on runsas ja vähemmän mineraalinen kuin pohjois-Côte de Blancsin Grand Cru kylien Samppanjoissa.

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Sokerinlisäys on vähäinen, vain 4 g/l.

Hinta

59,00  ALV. 24%

Champagne, Ranska

Larmandierin ja Bernierin suvut ovat vaikuttaneet Champagnen seudulla jo Ranskan vallankumouksen ajoista lähtien. 1900-luvun alussa Jules Larmandier alkoi toimittaa Samppanjoitaan Pariisin kuuluisimpiin ravintoloihin, kuten La Tour dArgentiin ja Tailleventiin. Vuonna 1971 Julesin pojanpoika Philippe Larmandier perusti vaimonsa Elisabeth Bernierin kanssa nykyisen Larmandier-Bernierin Samppanjatalon, joka sijaitsee Côte de Blancs-alueen eteläpäässä, Vertusin kylässä.

Vuonna 1988 Philippen ja Elisabethin poika, Pierre Larmandier, aloitti tilan johdossa. Talon on vuodesta 2003 lähtien toiminut sertifioidusti biodynaamisin periaattein tavoitteena kasvualueelleen tyypillisiä, huippulaatuisia Samppanjoita. Talon omistuksessa on 16 hehtaaria viinitarhoja, jakautuen viiden kylän alueelle (Vertus, Cramant, Chouilly, Oger ja Avize). Tuotannossa on 85 % chardonnayta ja 15 % pinot noiria. Laadun kulmakiviä ovat biodynaamisen viljelyn ohella sijainniltaan erinomaiset tarhat ja rajoitettu satoisuus. Tavoitteena on terveet, kypsät rypäleet.  Alkoholikäyminen tapahtuu villihiivoilla palstoittain erikokoisissa tammitynnyreissä. Sekoitus tehdään satovuoden jälkeisenä keväänä ja toukokuussa viinit pullotetaan toista pullokäymistä varten. Tätä seuraa pitkä kypsytys kruunukorkin alla ja normaalissa järjestyksessä tanssitus ja korkinvaihto käsin. Samppanjoiden makeutus on hyvin vähäinen ja talon tyyli on hyvin elegantti ja mineraalinen. Kokonaistuotanto vuodessa on noin 130 000 pulloa.