Vindirekt Logo

49,00  ALV. 24%

plo  
Tuotetunnus (SKU): 0c753b55d49b Osasto: Avainsanat tuotteelle ,

Kuvaus

Larmandier-Bernier Longitude Premier Cru Blanc de Blancs

Väliaikaisesti loppu

Rypälelajikkeet

Chardonnay

Alkoholi

12,5

Kuvaus

Hieno esimerkki tällä hetkellä samppanjapiireissä kuumista viljelijätuottajista (vigneron / Récoltant-Manipulant). Biodynaaminen tuotanto, viinilliset, kuulaat samppanjat ja korkea laatu. 

Luonnehdinta

Kristallinkirkas, nuorekkaan kellertävä. Tuoksu on raikas, hedelmäinen, moniulotteinen; omenaa, inkivääriä, sitrusta, hieman mantelia. Maku on kuiva, mineraalisen raikas, pitkä, todella hienostunut.

Vegaaninen viini.

Ruokasuositus

Äyriäisruuat, raikkaat kalaruuat, aperitiiviksi. Sopii erityisen hyvin suomalaisille mauille, kun ruoassa on selkeää happamuutta, tai esim. etikkaa.

Viinialue

Rypäleet on kerätty neljän kylän alueilta; Vertus, Cramant, Avize ja Oger.

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Perusviini vuosikertaa 2012, n. 30 % reserviviinejä vuosilta 2008, 2007, 2006, 2005 ja 2004. Perusviinin alkoholi- ja malolaktinen käyminen villihiivoilla tammisammioissa ja -tynnyreissä sekä terästankeissa. Ajoittainen mehun sekoitus (bâtonnage), ei suodatusta eikä kirkastusta. Yli kahden vuoden sakkakypsytys pulloissa, ja manuaalinen tanssitus yli puolen vuoden ajan. Dosage (makeutus) on noin 4 g/l. 

Hinta

49,00  ALV. 24%

Champagne, Ranska

Larmandierin ja Bernierin suvut ovat vaikuttaneet Champagnen seudulla jo Ranskan vallankumouksen ajoista lähtien. 1900-luvun alussa Jules Larmandier alkoi toimittaa Samppanjoitaan Pariisin kuuluisimpiin ravintoloihin, kuten La Tour dArgentiin ja Tailleventiin. Vuonna 1971 Julesin pojanpoika Philippe Larmandier perusti vaimonsa Elisabeth Bernierin kanssa nykyisen Larmandier-Bernierin Samppanjatalon, joka sijaitsee Côte de Blancs-alueen eteläpäässä, Vertusin kylässä.

Vuonna 1988 Philippen ja Elisabethin poika, Pierre Larmandier, aloitti tilan johdossa. Talon on vuodesta 2003 lähtien toiminut sertifioidusti biodynaamisin periaattein tavoitteena kasvualueelleen tyypillisiä, huippulaatuisia Samppanjoita. Talon omistuksessa on 16 hehtaaria viinitarhoja, jakautuen viiden kylän alueelle (Vertus, Cramant, Chouilly, Oger ja Avize). Tuotannossa on 85 % chardonnayta ja 15 % pinot noiria. Laadun kulmakiviä ovat biodynaamisen viljelyn ohella sijainniltaan erinomaiset tarhat ja rajoitettu satoisuus. Tavoitteena on terveet, kypsät rypäleet.  Alkoholikäyminen tapahtuu villihiivoilla palstoittain erikokoisissa tammitynnyreissä. Sekoitus tehdään satovuoden jälkeisenä keväänä ja toukokuussa viinit pullotetaan toista pullokäymistä varten. Tätä seuraa pitkä kypsytys kruunukorkin alla ja normaalissa järjestyksessä tanssitus ja korkinvaihto käsin. Samppanjoiden makeutus on hyvin vähäinen ja talon tyyli on hyvin elegantti ja mineraalinen. Kokonaistuotanto vuodessa on noin 130 000 pulloa. 

Viinien
maahantuoja

Nauti kohtuudella logo

Larmandier-Bernier Longitude Premier Cru Blanc de Blancs

Väliaikaisesti loppu

Rypälelajikkeet

Chardonnay

Alkoholi

12,5

Kuvaus

Hieno esimerkki tällä hetkellä samppanjapiireissä kuumista viljelijätuottajista (vigneron / Récoltant-Manipulant). Biodynaaminen tuotanto, viinilliset, kuulaat samppanjat ja korkea laatu. 

Luonnehdinta

Kristallinkirkas, nuorekkaan kellertävä. Tuoksu on raikas, hedelmäinen, moniulotteinen; omenaa, inkivääriä, sitrusta, hieman mantelia. Maku on kuiva, mineraalisen raikas, pitkä, todella hienostunut.

Vegaaninen viini.

Ruokasuositus

Äyriäisruuat, raikkaat kalaruuat, aperitiiviksi. Sopii erityisen hyvin suomalaisille mauille, kun ruoassa on selkeää happamuutta, tai esim. etikkaa.

Viinialue

Rypäleet on kerätty neljän kylän alueilta; Vertus, Cramant, Avize ja Oger.

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Perusviini vuosikertaa 2012, n. 30 % reserviviinejä vuosilta 2008, 2007, 2006, 2005 ja 2004. Perusviinin alkoholi- ja malolaktinen käyminen villihiivoilla tammisammioissa ja -tynnyreissä sekä terästankeissa. Ajoittainen mehun sekoitus (bâtonnage), ei suodatusta eikä kirkastusta. Yli kahden vuoden sakkakypsytys pulloissa, ja manuaalinen tanssitus yli puolen vuoden ajan. Dosage (makeutus) on noin 4 g/l. 

Hinta

49,00  ALV. 24%

Champagne, Ranska

Larmandierin ja Bernierin suvut ovat vaikuttaneet Champagnen seudulla jo Ranskan vallankumouksen ajoista lähtien. 1900-luvun alussa Jules Larmandier alkoi toimittaa Samppanjoitaan Pariisin kuuluisimpiin ravintoloihin, kuten La Tour dArgentiin ja Tailleventiin. Vuonna 1971 Julesin pojanpoika Philippe Larmandier perusti vaimonsa Elisabeth Bernierin kanssa nykyisen Larmandier-Bernierin Samppanjatalon, joka sijaitsee Côte de Blancs-alueen eteläpäässä, Vertusin kylässä.

Vuonna 1988 Philippen ja Elisabethin poika, Pierre Larmandier, aloitti tilan johdossa. Talon on vuodesta 2003 lähtien toiminut sertifioidusti biodynaamisin periaattein tavoitteena kasvualueelleen tyypillisiä, huippulaatuisia Samppanjoita. Talon omistuksessa on 16 hehtaaria viinitarhoja, jakautuen viiden kylän alueelle (Vertus, Cramant, Chouilly, Oger ja Avize). Tuotannossa on 85 % chardonnayta ja 15 % pinot noiria. Laadun kulmakiviä ovat biodynaamisen viljelyn ohella sijainniltaan erinomaiset tarhat ja rajoitettu satoisuus. Tavoitteena on terveet, kypsät rypäleet.  Alkoholikäyminen tapahtuu villihiivoilla palstoittain erikokoisissa tammitynnyreissä. Sekoitus tehdään satovuoden jälkeisenä keväänä ja toukokuussa viinit pullotetaan toista pullokäymistä varten. Tätä seuraa pitkä kypsytys kruunukorkin alla ja normaalissa järjestyksessä tanssitus ja korkinvaihto käsin. Samppanjoiden makeutus on hyvin vähäinen ja talon tyyli on hyvin elegantti ja mineraalinen. Kokonaistuotanto vuodessa on noin 130 000 pulloa.