Larmandier-Bernier Vieilles Vignes du Levant Grand Cru Extra-Brut 2012

Rypälelajikkeet

Chardonnay

Alkoholi

12,50 %

Viinialue

Cramant. Rypäleet tulevat yhdeltä 'Bourron du Levant'-nimiseltä palstalta, jossa köynnökset ovat 45 - 75-vuotiaita. Levant tarkoittaa Itää ja kyseinen palsta sijaitseekin Cramantin kukkulan itäisellä puolella, josta on totuttu saamaan runsaita ja voimakkaita samppanjoita.

Lehdistö

95/100 James Suckling: "A very rich, powerful and creamy Blanc de Blancs champagne with a slew of candied-orange and caramelized-grapefruit aromas, plus notes of sushi ginger and saffron. Gains in freshness after a bit of aeration in the glass, adding to its considerable appeal. Bone-dry but expansive finish that’s super-harmonious for this category. From organically grown grapes."

Pullokoko

75 cl

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Perusviini on kypsynyt tammiastioissa yhdeksän kuukauden ajan. Kypsytys hiivasakan päällä yli seitsemän vuoden ajan. Dosage 2 g/l.

Hinta

115,00  ALV. 24%

Champagne, Ranska

Larmandierin ja Bernierin suvut ovat vaikuttaneet Champagnen seudulla jo Ranskan vallankumouksen ajoista lähtien. 1900-luvun alussa Jules Larmandier alkoi toimittaa Samppanjoitaan Pariisin kuuluisimpiin ravintoloihin, kuten La Tour dArgentiin ja Tailleventiin. Vuonna 1971 Julesin pojanpoika Philippe Larmandier perusti vaimonsa Elisabeth Bernierin kanssa nykyisen Larmandier-Bernierin Samppanjatalon, joka sijaitsee Côte de Blancs-alueen eteläpäässä, Vertusin kylässä.

Vuonna 1988 Philippen ja Elisabethin poika, Pierre Larmandier, aloitti tilan johdossa. Talon on vuodesta 2003 lähtien toiminut sertifioidusti biodynaamisin periaattein tavoitteena kasvualueelleen tyypillisiä, huippulaatuisia Samppanjoita. Talon omistuksessa on 16 hehtaaria viinitarhoja, jakautuen viiden kylän alueelle (Vertus, Cramant, Chouilly, Oger ja Avize). Tuotannossa on 85 % chardonnayta ja 15 % pinot noiria. Laadun kulmakiviä ovat biodynaamisen viljelyn ohella sijainniltaan erinomaiset tarhat ja rajoitettu satoisuus. Tavoitteena on terveet, kypsät rypäleet.  Alkoholikäyminen tapahtuu villihiivoilla palstoittain erikokoisissa tammitynnyreissä. Sekoitus tehdään satovuoden jälkeisenä keväänä ja toukokuussa viinit pullotetaan toista pullokäymistä varten. Tätä seuraa pitkä kypsytys kruunukorkin alla ja normaalissa järjestyksessä tanssitus ja korkinvaihto käsin. Samppanjoiden makeutus on hyvin vähäinen ja talon tyyli on hyvin elegantti ja mineraalinen. Kokonaistuotanto vuodessa on noin 130 000 pulloa.