Laumersheimer Riesling “Vom Kalksteinfels” Trocken 2017

Rypälelajikkeet

Riesling

Alkoholi

12,00

Luonnehdinta

Kristallinkirkas, hieman kellertävä väri. Tuoksu on runsas, moniulotteinen, hyvin hedelmäinen ja raikas; sitrusta, omenaa, persikkaa. Maku on kuivahko, jäntevä, mineraalinen, hyvin hedelmäinen ja hienostunut.

Ruokasuositus

Kala- ja äyriäisruuat.

Viinialue

Rypäleet on kerätty Laumersheimin kylästä, maaperältään runsaasti kalkkikiveä sisältäviltä kukkuloilta. Kalkkikivinen maaperä tuottaa hyvin raikasta, mineraalista ja kuulaan kirkasta viinityyliä.

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Hinta

21,50  ALV. 24%

Pfalz, Saksa

Philipp Kuhnin talo sijaitsee Laumersheimin kylässä, Pfalzin alueen pohjoisosassa. Talo omistaa 20 hehtaaria viinitarhoja, tuotannon jakautuessa tasan valkoviinin ja punaviinin välillä. Kuhnin suku on vaikuttanut alueella 1700-luvulta lähtien ja nykyinen vetäjä, Philipp Kuhn junior, otti tilan vetovastuun vuonna 1992. Kuhnin tarhoilla viljellään monia eri lajikkeita, tärkeimpiä näistä ovat valkoiset riesling ja weissburgunder sekä punainen pinot noir. Muita viljeltyjä lajikkeita ovat mm. sauvignon blanc, gewürztraminer, viognier, st.laurent, merlot ja cabernet sauvignon. Pfalzin aluetta pidetään saksan aurinkoisimpana ja kuivimpana. Kuhnin hallussa on joukko erinomaisia tarhoja ja suotuisan ilmaston avustamana talo onnistuu tuottamaan poikkeuksellisen upeita ja moniulotteisia valkoviinejä ja punaviinejä. Talon tunnetuimmat tarhat ovat kolme Grosses Gewächs-tarhaa Steinbuckel, Kirchgarten ja Burgweg, joiden tarhoista talo tuottaa hienoimmat viininsä. Kuhnin viinit ovat upean hedelmäisiä, mineraalisia ja varsin kuivia, valkoviineissä voi olla muutama gramma jäännössokeria tuomaan niihin tasapainoa.

Philipp Kuhn junior oli yksi saksalaisen kestävän kehityksen sinetin nimeltä Fair n'Green neljästä perustajajäsenestä vuonna 2013.