Garreliere Le Blanc de la Mariée 2019

Domaine de la Garrelière, Loire, Ranska

Luomu Väliaikaisesti loppu Au naturel

Väliaikaisesti loppu

Rypälelajikkeet

100% Sauvignon Blanc

Alkoholi

13,00 %

Luonnehdinta

Kirkas läpikuultava väri. Tuoksu on tyypillistä raikasta Loiren Sauvignon Blancia; limeä, mustaherukan lehteä, ruohoa ja karviaista. Maku on kuiva, runsaan hapokas ja kesäinen.

Ruokasuositus

Raikkaat ja selkeän makuiset kala- ja äyriäisruoat, vuohenjuustosalaatti ja pehmeät miedot juustot.

Viinialue

AOC Touraine

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Hinta

17,70  ALV. 24%

Loire, Ranska

Domaine de la Garrelièren viinitila ja tarhat sijaitsevat pienen Richelieun kylän ja Chinonin alueen läheisyydessä Tourainen eteläosassa. Viininviljelijä pariskunta Pascale ja Francois Plouzeau perustivat Domaine de la Garrelièren vuonna 1973 ja tällä hetkellä he viljelevät biodynaamisin menetelmin 20 hehtaaria tarhoja Tourainen appellaation alla. Talo tuottaa pääasiassa valkoviinejä klassisista Loiren laakson lajikkeita, mutta tuotannossa on myös jonkun verran herkullisen juotavia ja freesejä punaviinejä. 

Francois on koreilematon mutta intohimoinen persoona ja hänen viininsä kuvastavat loistavasti hänen persoonaa. Tyypillisesti Francois jättää sadonkorjuun vasta Lokakuuhun, jotta rypäleet olisivat täydellisen kypsiä ja hän pitää tarhojensa satoisuudet hyvin matalina alueen normaaleihin satoisuuksiin verrattuna. Francoisilla on myös tapana kypsyttää viinejään pitkään hiivasakan kanssa ja antaa viiniensä käydä malolaktisen käymisen luonnollisesti. Nämä kaikki seikat sekä Francoisin todella vähäinen sulfiitin lisäys tuottavat herkullisen rakenteikkaita, puhtaan hedelmäisiä, huikean mineraalisia ja pitkämakuisia viinejä, jotka ovat nostaneet Domaine de la Garrelièren Loiren alueen yhdeksi kirkaimmista tähdistä.

Garreliéren viinien etiketit suunnittelee aina paikallinen nuori taiteilija ja etiketit ovat yleensä hyvällä huumorilla maustettuja ja niiden tarkoitus on kuvastaa myös viinin luonnetta.