Le Grappin Montagny Blanc 1er Cru Les Treuffères 2020

Grappin, Bourgogne, Ranska

New product icon Väliaikaisesti loppu Au naturel

Väliaikaisesti loppu

Rypälelajikkeet

Chardonnay

Alkoholi

13,00 %

Luonnehdinta

Tuoksu on melko avoin: kypsää hedelmäisyyttä, vaniljaa ja kermaisuutta. Keskitäyteläinen viini on kuiva, rapean hapokas ja pirteän sitruksinen.

Viinialue

Buxyn kylän lähellä sijaitseva palsta Côte Chalonnaisen alueella.

Pullokoko

75 cl

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

40-vuotiaat köynnökset, joita ei koskaan ole käsitelty synteettisillä lannoite- tai torjunta-aineilla.

Hinta

42,50  ALV. 24%

Bourgogne, Ranska

Mainosalalla työskennellyt australialainen Andrew Nielsen koki viinillisen valaistuksen maistaessaan Domaine Dujacin Clos de la Rochea. Tuon kokemuksen innoittamana hän päätyi kalifornialaisen töihin Pinot Noir-spesialisti Koste Brownen kautta ensin Felton Roadille Central Otagoon, sieltä Yarra Valleyn Coldstreamille ja viimein Simon Bizelle Savigny-le-Beauneen. Simon Bizen "valtavalla" 22 hehtaarin viinitalolla Andrew ihmetteli miksei eri tarhoja valmisteta omiksi viineikseen, vaikka ne ovat niin luonteikkaita. Tämä ihmetteli johti viimein siihen, että Andrew halusi perustaa oman micro-negociant talon, joka voisi jakaa ihmisille Savignyn ilosanomaa. 

Le Grappinin tavoitteena on löytää erikoisia, aliarvostettuja palstoja, joita hoitavat asialleen omistautuneet ja motivoituneet viljelijät. Samalla hän haluaa kokeilla voiko viljely- ja viininvalmistustekniikoita muuttamalla päästä vieläkin parempiin tuloksiin. Kokeet voivat olla hyvinkin ennakkoluulottomia etenkin niin perinteisen Burgundin mittakaavassa.

Du Grappin etiketillä varustetaan ne pullot, jotka ovat Maconnais'n, Beaujolais'n ja Rhônen alueen helpommin juotavia "janoviinejä". Rypäleet näihin viineihin saadaan vallankumouksellisilta ja intohimoisilta viljelijöiltä ja viinit ovat elinvoimaisia ja persoonallisia.