Lelarge-Pugeot Tradition 1er Cru Extra Brut

Rypälelajikkeet

10% Chardonnay, 40% Pinot Noir, 50% Meunier

Alkoholi

12,5

Luonnehdinta

Biodynaaminen luomusamppanja. Köynnökset ovat n.30 vuotiaita ja tämä samppanja perustuu vuoden 2017 satoon. Ensimmäinen käyminen tapahtui 10 kuukauden ajan suurissa tammi-foudreissa ja pullotus tehtiin vuoden 2018 heinäkuussa. Pullokäyminen kesti kolme vuotta ja korkinvaihto on tehty kesäkuussa 2021. Dosage on vain 2g/l, eli kyseessä on Extra Brut.

Viinialue

Montaigne de Reims

Muuta

Saatavilla Alkon erikoiserissä 7.7. alkaen.

Hinta

49,98  ALV. 24%

Champagne, Ranska

Champagne Lelargella on jo yli 200 vuotta historiaa Vrignyn Premier Cru-kylässä ja he ovat pullottaneet samppanjaa omalla nimellään 1930-luvulta alkaen. 1980-luvulla Dominique Lelarge meni naimisiin Dominique Pugeotin kanssa heidän rakastuttua Burgundy School of Viticulturessa. Yhdessä he ovat halunneet toimia mahdollisimman kestävästi ja vuodesta 2010 alkaen he sitoutuivat luomuviljelyn periaatteisiin. 2010 on myös heidän kuuluisimman samppanjansa, 100% Meunierin (Les Meuniers de Clémence) ensimmäinen vuosikerta.

Nyttemmin Champagne Lelarge-Pugeotin kaikki viinitarhat ovat luomusertifioituja ja vuodesta 2017 alkaen osa myös Demeter-sertifioituja (biodynamic). Suvun kahdeksas sukupolvi, vanhin tytär Clémence ja hänen pikkuveljensä Valentin tekevät nyt töitä vanhempiensa rinnalla suvun samppanjatilalla. Viineissä käytetään vain luonnonhiivoja, ja sulfiitinlisäys on samppanjaksi erittäin vähäinen. Kaikki tuotanto on käsityötä, kylän, rypäleiden ja palstojen tyypillisyyttä ilmentäen.