Jeff Carrel Les Darons Rouge 2020

Rypälelajikkeet

20% Syrah, 5 % Carignan, 75 % Grenache

Alkoholi

14,50 %

Luonnehdinta

Kaunis tummanpunainen väri. Tuoksu on intensiivisen hedelmäinen; täynnä tummia hedelmiä ja marjoja sekä aavistus savuisuutta. Viini on täyteläinen ja tuhti, mutta se on erittäin pehmeä ja viinistä löytyy myös tiettyä raikkautta sekä mineraalisuutta.

Vegaaninen viini.

Ruokasuositus

Monipuolinen ruokaviini, kaikenlaiset liha- ja kanaruoat. Loistava viini paistetun/grillatun voimakkaan makuisen tuoremakkaran kanssa.

Viinialue

AOC Languedoc, Laure-Minervoisin alue. Yli 40-vuotiaat Carignan ja Grenache köynnökset kasvavat 'Gobelet' eli puska-tyyliin ja maaperä on pääosin savi- ja kalkkikivipohjaista.

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Ei tammikypsytystä. Viini on kypsynyt 7 kuukauden ajan teräs- ja sementtitankeissa ilman sulfiitteja.

Hinta

14,70  ALV. 24%

Languedoc-Roussillon, Ranska

Jeff Carrel kutsuu itseään valikoivaksi viinintekijäksi. Hän kuuluu uuteen sukupolveen viinintekijöitä 'flying winemakers', jotka kiertelevät ympäri maailmaa tehden upeita viinejä ilman omia viinitarhoja tai viinitaloa. Jeff ostaa pieniä palstoja eri viininviljelijöiltä, vuokraa tilat viinin valmistukseen ja tekee upeita viinejä loistavalla hinta-laatusuhteella. Hän tuottaa tällä hetkellä yli 40 eri viiniä, pääosin Etelä-Ranskassa sijaitsevalta Languedoc-Roussillonin alueelta. Jeff on erittäin intohimoinen ja taitava viinintekijä sekä todellinen persoona, jonka luomukset ovat saaneet suitsutusta ympäri maailmaa.