Les Gros Locaux 2015

Rypälelajikkeet

Côt, Gamay, Grolleau

Alkoholi

12,5

Luonnehdinta

Väri on kirkas rubiininpunainen. Tuoksu on hedelmäinen ja kiehtova: kirsikkaa, mausteisuutta, savua ja hentoa kukkaisuutta. Maku on keskitäyteläinen, raikkaan hapokas ja todella juotava. Viinissä on super hienoa hedelmäisyyttä.

Ruokasuositus

Rentoon kesäiseen grillailuun, maalaissalaatit, tuoremakkarat, linturuoat ja Boeuf tartar.

Viinialue

Vin de France (Touraine)

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Hinta

18,90  ALV. 24%

Loire, Ranska

Chahut et Prodigesin pieni viinitalo ja tarhat sijaitsevat Amboisen kukkuloilla Tourainen alueella, lähellä Bloisin kaupunkia. Viljelijä Grégory Leclerc perusti talon 2007 ja tällä hetkellä hän viljelee noin 4 hehtaaria tarhoja luomumenetelmin. Lajikkeet ovat klassisia Loiren laakson lajikkeita: Chenin Blanc, Sauvignon Blanc, Gamay, Côt ja Grolleau. Grégorylla on maisterin tutkinto historiasta, mutta hän ei ikinä nähnyt itseään professorina. Ennen viiniuraa hän työskenteli pieniä pätkiä journalismin ja markkinoinnin parista, mutta tavattuaan 2000-luvun alussa intohimoisen natural-viinituottajien porukan, hän tunsi löytäneensä kutsumuksensa.

Grégoryn vaimo Anne on myös viinintekijä ja työskennellyt Chahut et Prodigen parissa vuodesta 2010 eteenpäin, mutta hän pyörittää myös omaa natual-viini projektia Etelä-Ranskassa Languedocin alueella, Domaine Autour de l'Anne-nimellä.