Lions de Suduiraut Blanc Sec 2021

Rypälelajikkeet

Sauvignon Blanc, Sémillon

Alkoholi

13,50

Luonnehdinta

Tyylikäs, runsaan hedelmäinen ja mineraalinen valkoinen Bordeaux. Viinissä on paljon samaa kuin tyylikkäässä Chablis-viinissä tai Pouilly-Fumén kylän runsaissa valkoviineissä. 

Ruokasuositus

Runsaat kala- ja äyriäisannokset. Miedosti savustettu Inarin järven siika, paistettua pinaattia ja ihanan hapokas Beurre Blanc -kastike.

Viinialue

AOC Bordeaux Blanc Sec (Sauternes).

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Viini on kypsynyt puolen vuoden ajan 50% sementtitankeissa ja 50% ranskalaisissa tammitynnyreissä. Tammitynnyreistä 25% on uutta tammea.

Hinta

24,90  ALV. 24%

Bordeaux, Ranska

Château Suduiraut sijaitsee Sauternesin alueella ja lukeutuu alueen parhaisiin tuottajiin. Tilan koko on 92 hehtaaria ja sen tarhoissa viljellään 90% sémillon- ja 10% sauvignon blanc -lajikkeita. Tilan tarhat jakautuvat noin 60 palstaan ja köynnösten keski-ikä on noin 30 vuotta. Maaperä on soran, hiekan ja saven sekoitusta. Tällä hetkellä noin 20% tarhoista viljellään luomuperiaatteiden mukaisesti. Sato kerätään valikoimalla vain jalohomeiset rypäleet rypäletertuista. Sadonkorjuu voi kestää syyskuun puolestavälistä aina marraskuulle asti ja tarhat pitää käydä läpi moneen otteeseen. Puristuksen jälkeen viinin alkoholikäyminen tapahtuu valvotussa lämpötilassa pienissä tammitynnyreissä. Käymisen jälkeen viiniä kypsytetään tynnyreissä noin vuoden ajan. Tynnyreistä uusien osuus on noin 20%. Castelnau de Suduiraut on Château Suduirautin kakkosviini. Makeiden viinien ohella talo tuottaa tietyinä vuosina upeaa kuivaa viiniä, nimeltään S de Suduiraut, jonka tuotantomäärä on noin 5000 pulloa vuodessa.