Champagne Moussé Fils L’Or d’Eugene NV

Rypälelajikkeet

20% Pinot Noir, 80% Pinot Meunier

Alkoholi

12,00 %

Luonnehdinta

Viiniin käytetään talon 'ikuisuus' reserviviinisekoitusta, mihin on vuodesta 2003 lähtien lisätty vuosittain aina 50% uuden vuosikerran viiniä. Ensimmäinen käyminen tehdään terästankeissa. Malolaktinen käymisen jälkeen viinin on annettu luonnollisesti suodattua ennen pullotusta ja toista käymistä. Kypsytys on kestänyt 24 kuukautta ja siihen on laitettu 4 g dosage. L'Or d'Eugeneen on käytetty rypäleitä neljästä eri kylästä: Cuisles, Jonquery, Olizy ja Châtillon-sur-Marne.

Viinialue

Vallée de la Marne

Pullokoko

75 cl

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

L'Or d'Eugene on nimetty viinitilan perustajan Eugene Moussén mukaan.

Hinta

48,00  ALV. 24%

Champagne, Ranska

Moussén suku valmistaa samppanjaa Marnen laaksossa Cuisles'n kylässä jo neljännessä sukupolvessa. Viinitila on perustettu 1923 ja pääasiallisesti he viljelevät Pinot Meunieria, minkä lisäksi pienet määrät Pinot Noiria ja Chardonnayta.
Heidän mottonsa onkin "Deeply Meunier".
Moussén suvussa on kuitenkin viljelty köynnöksiä jo vuodesta 1629 ja suvussa kulkee syvä kunnioitus luontoa ja kasveja kohtaan.
He hoitavatkin viiniköynnöksiään pelkästään luonnollisilla lannoitteilla ja köynnösrivien välissä kasvavilla hyötykasveilla. Tilalla toimitaan myös mahdollisimman ekologisesti, mm. tuottamalla sähköä ja lämpöä aurinkopaneeleilla, hyötymällä auringonvalosta ja pullottamalla viinit tavallista kevyempiin pulloihin hiilijalanjäljen pienentämiseksi.