Envìnate Lousas Parcela Camiño Novo 2021

Envìnate, Canary Islands, Espanja

Väliaikaisesti loppu Au naturel

Väliaikaisesti loppu

Rypälelajikkeet

10% Garnacha Tintorera, 90% Mencia

Alkoholi

12,50 %

Viinialue

Ribeira Sacra. Pienen pieni Camiño Novo palsta sijaitsee Ribeira Sacran arvostetuimmalla Amandin ala-alueella. Tarha on muodostunut amphi-teatterin muotoon, köynnösten ollessa lähes 500m korkeudella. Köynnösten ikä on noin 70-vuotta. 

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

100% whole cluster ja 12kk kypsytys on tapahtunut isoissa ranskalaisissa tammitynnyreissä.

Hinta

49,00  ALV. 24%

Canary Islands, Espanja

Envínate on vapaasti käännettynä kehotus viiniytyä (Wine Yourself). Yrityksen perusti neljä ystävää, jotka tapasivat enologian opinnoissa Alicantessa vuonna 2005. Valmistuessaan he perustivat konsultointifirman, josta muodostui Envínate, jolla on tarhoja Ribeira Sacrassa (Alfonso Torrente), Kanariansaarilla (Roberto Santana), ja Laura Ramoksen ja José Martínezin projektit Extremadurassa ja Almansassa. Kollektiivin pyrkimys on tehdä erittäin puhtaita ja autenttisia viinejä, jotka ilmentävät alkuperäänsä. Tarhoilla ei käytetä kemikaaleja, sato korjataan käsin, rypäleet murskataan jalan, viinit käyvät villihiivoilla, kypsyvät vanhoissa tammitynnyreissä ja sulfiitteja lisätään ainoastaan tarpeen mukaan pullotuksessa. 

Envinate on raikas tuulahdus Espanjan viinispektriin. Tuotanto on melko pientä ja maine on kiirinyt maailmalle, joten saatavuudet ovat todella pieniä. Tenerife, Ribeira Sacra tai Almansa, Envinaten viinit ovat aina maistamisen arvoisia ja tuovat hymyn huulille.