L’Oustalet Blanc 2016

Rypälelajikkeet

Bourboulenc, Clairette, Grenache Blanc, Marsanne, Viognier

Alkoholi

12,5

Luonnehdinta

Raikas, hedelmäinen, puhdas tuoksu, päärynää, omenaa, persikkaa. Maku on kuiva, hedelmäinen, lempeä, puhdas ja tasapainoinen.

Ruokasuositus

Yleisviini kala- ja äyriäisruuille ja salaateille.

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Muuta

Sertifoitu luomuviini. Viinin nimi tulee Perrinin perheen omistamasta L'Oustalet-ravintolasta, joka sijaitsee Gigondas-kylässä.

Etikettiin on ikuistettu kuva Perrinin perheen luotetusta työhevosesta, Pistousta.

Hinta

11,60  ALV. 24%

Rhône, Ranska

Château de Beaucastelin maineikkaan Châteauneuf-du-Pape-tilan ohella Perrinin perhe tuottaa Etelä-Rhônen viinejä Famille Perrin nimen alla. Nämä viinit ovat hinnaltaan Beaucastelin viinejä edullisempia ja ne tuotetaan omien ja vuokrattujen tarhojen rypäleistä. Yhteensä tarhojen pinta-ala on noin 200 hehtaaria ja vuosituotanto on noin miljoona pulloa. Tarhoja viljellään luonnonmukaisesti ja osa tuotannosta on sertifioidusti luomua.  Talon tuotannossa on vain viinejä Etelä-Rhônen parhaiden kylien alueilta. Näitä ovat Châteauneuf-du-Pape, Gigondas, Vacqueyras, Cairanne, Rasteau, Beaumes de Venise ja Vinsobres, jonka varsin korkealla (300-400 metriä merenpinnasta) sijaitsevilla tarhoilla viljellään runsaasti Syrah-lajiketta.  La Vieille Ferme on Perrin-viinisuvun omistama tuotemerkki. La Vieille Ferme -viinit tehdään rypäleistä , jotka tulevat Côtes du Luberonin ja Côtes du Ventouxin ala-alueilta Rhônen laakson eteläosassa. La Vieille Ferme-viinit ovat moderneja, kohtuuhintaisia ja mutkattomia yleisviinejä. Vuosituotanto on noin 5 miljoonaa pulloa. Perrinit ovat myös viljely- ja viinintuotantovastuussa provenceleisella Miraval-viinitilalla, jonka omistajina ovat Angelina Jolie ja Brad Pitt. Tuotannossa on mainekas rosé sekä laadukasta puna- ja valkoviiniä.