Les Héritiers du Comte Lafon Mâcon-Chardonnay Clos de la Crochette 2020

Väliaikaisesti loppu

Rypälelajikkeet

Chardonnay

Alkoholi

12,50 %

Luonnehdinta

Kirkas, kellertävä väri. Tuoksu on runsaan hedelmäinen, puhdas ja raikas. Päärynää, persikkaa, vaniljaa, omenaa. Maku on kuiva, täyteläinen, paksu, lempeähappoinen, mineraalinen ja mehevän hedelmäinen.

Ruokasuositus

Runsaanmakuisille kalaruuille, vaalealle lihalle.

Viinialue

Rypäleet on kerätty 2,7 hehtaarin kokoiselta Clos de la Crochette-tarhalta, Chardonnayn kylästä.

Lehdistö

88-91p burghound.com: The cool essence of apple, spice and lemon-lime elements leads to ripe, delicious and generous proportioned flavors that also possess good vibrancy on the very dry but not really austere finale that is a bit firmer still. While this could easily be enjoyed young, it should also repay a few years of cellaring.

Pullokoko

75 cl

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Hinta

31,60  ALV. 24%

Bourgogne, Ranska

Les Héritiers du Comte Lafonin viinitalo sijaitsee Milly-Lamartinen kylässä, Mâconnaisn viinialueella. Talon taustalla on Meursaultin kulttituottaja Dominique Lafon (Domaine des Comtes Lafon), joka noudattaa tuotannossaan biodynaamisen viljelyn periaatteita. Les Héritiers du Comte Lafon-viinitalo omistaa viinitarhoja noin 21 hehtaaria ja tuotannossa on vain valkoviinejä chardonnay-lajikkeesta. Talon tarhat sijaitsevat kyläkunnissa kuten; Chardonnay, Uchizy, Milly-Lamartine, Viré-Clessé ja Bussières. Köynnösten keski-ikä on 20-30 vuotta ja talon kokonaistuotanto on noin 160 000 pulloa vuodessa. Talon viinit saavat sekä käydä että kypsyä suurissa tammiastioissa.