Vindirekt Logo

34,00  ALV. 24%

plo  
Tuotetunnus (SKU): 71594b0f848c Osasto: Avainsanat tuotteelle , ,

Kuvaus

Tissot Macvin du Jura Blanc

Bénédicte & Stéphane Tissot, Jura, Ranska

Luomu Väliaikaisesti loppu Au naturel

Väliaikaisesti loppu

Rypälelajikkeet

Poulsard, Savagnin

Alkoholi

17,0

Kuvaus

Macvin on 'vin du liqueur'-tyyppinen väkevöity makea "viini", samanhenkinen kuin esimerkiksi Champagnen Ratafia tai Cognacin Pineau des Charentes. Macvinia on tehty Juran alueella jo 1300-luvulta saakka, mutta se sai AOC-statuksensa vasta vuonna 1991.

Luonnehdinta

Kaunis kultainen väri. Hedelmäisen aromaattinen tuoksu on täynnä appelsiinin kuorta, aprikoosimarmeladia, luumua, melonia sekä muita kuivattuja hedelmiä ja kevyttä mausteisuutta. Tuoksussa on myös paahteista grappamaisuutta. Maku on makea, täyteläinen ja myötäilee tuoksun aromeja. Macvinissä on kuitenkin hyvä hapokkuus, mikä tekee siitä tasapainoisen ja yllättävän raikkaan.

Ruokasuositus

Tuhdit ja makeat jälkiruoat, foie-gras sekä monet voimakkaat juustot. Paikalliseen tapaan, Macvin tarjotaan hieman viilennettynä aperitiivina usein ihan sellaisenaan tai melonin ja paikallisen savukinkun kera. Tarjoa viileänä, 8-10 astetta.

Viinialue

AOC Macvin du Jura. Rypäleet on kerätty käsin ja myöhään syksyllä, jolloin niiden sokeritaso on korkeimmillaan.  

Lehdistö

 

Pullokoko

75

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Macvin ei ole varsinaisesti viiniä, vaan 2/3 käymätöntä rypälemehua, jonka sekaan on kaadettu 1/3 Juran alueen vähintään 18kk tammikypsytettyä grappaa, Marc du Jura. Tämän jälkeen väkevöityä mehua on kypsytetty vielä 2 vuotta tammitynnyreissä (AOCn minimi on 12 kk) ennen pullotusta. Macvin kestää kypsytystä ja onkin usein parhaimmillaan vasta 5-10 vuoden jälkeen pullotuksesta.

Hinta

34,00  ALV. 24%

Jura, Ranska

Stéphane Tissot on Burgundin ja Sveitsin välissä sijaitsevan Juran viinialueen yksi kirkkaimmista tähdistä. Talon perinteitä ja energistä innovaatiota yhdistelevät puhtaat 'terroir'-henkiset viinit ovat saavuttaneet huimasti suosioita maailmalla ja talo onkin ollut yksi tärkeimmistä Juran viinien sanansaattajista maailmalla. André sekä Mireille Tissot perustivat tilan 1962 ja vuodesta 1990 eteenpäin viinitilasta on vastannut heidän poikansa Stéphane yhdessä vaimonsa Bénédicten kanssa. Stéphanen otettua tilan hoitoonsa, hän muutti koko toiminnan biodynaamiseksi (Demeter- ja Ecocert-sertifioitu) ja mahdollisimman luonnonmukainen toiminta, sekä alhaiset sulfiittimäärät ovat olleet talon linjaus alusta saakka.

Perhe omistaa yhteensä 32 hehtaaria viinitarhoja Arbois'n ja Côtes de Juran parhaimmilta palstoilta, joista talo tuottaa lähes 30 eri viiniä. Stéphane Tissot'n valitsema biodynaaminen ja laadusta tinkimätön työtapa vaatii paljon työvoimaa ja suht' pienellä viinitalolla onkin 15 vakituista työntekijää ympäri vuoden. Talo tuottaa Juran alueelle tyypillisiä viinejä vaaleasta Savagnin-lajikkeesta sekä punaisista Trousseau- ja Poulsard-rypälelajikkeista, mutta tuotannossa on myös viinejä klassisesta Chardonnaysta ja Pinot Noirista. Talo tuottaa myös upeita samppanjamenetelmällä tehtyjä kuohuviinejä, sekä Juran alueen perinteisiä Vin Jaune- ja Vin de Paille-viinejä. Kaikkia Tissot'n viinejä yhdistää Burgundin alueeltakin tunnettu raikkaus, eleganssi ja struktuuri yhdistettynä kuitenkin Juran alueen omalaatuisuuteen.

Viinien
maahantuoja

Nauti kohtuudella logo

Tissot Macvin du Jura Blanc

Bénédicte & Stéphane Tissot, Jura, Ranska

Luomu Väliaikaisesti loppu Au naturel

Väliaikaisesti loppu

Rypälelajikkeet

Poulsard, Savagnin

Alkoholi

17,0

Kuvaus

Macvin on 'vin du liqueur'-tyyppinen väkevöity makea "viini", samanhenkinen kuin esimerkiksi Champagnen Ratafia tai Cognacin Pineau des Charentes. Macvinia on tehty Juran alueella jo 1300-luvulta saakka, mutta se sai AOC-statuksensa vasta vuonna 1991.

Luonnehdinta

Kaunis kultainen väri. Hedelmäisen aromaattinen tuoksu on täynnä appelsiinin kuorta, aprikoosimarmeladia, luumua, melonia sekä muita kuivattuja hedelmiä ja kevyttä mausteisuutta. Tuoksussa on myös paahteista grappamaisuutta. Maku on makea, täyteläinen ja myötäilee tuoksun aromeja. Macvinissä on kuitenkin hyvä hapokkuus, mikä tekee siitä tasapainoisen ja yllättävän raikkaan.

Ruokasuositus

Tuhdit ja makeat jälkiruoat, foie-gras sekä monet voimakkaat juustot. Paikalliseen tapaan, Macvin tarjotaan hieman viilennettynä aperitiivina usein ihan sellaisenaan tai melonin ja paikallisen savukinkun kera. Tarjoa viileänä, 8-10 astetta.

Viinialue

AOC Macvin du Jura. Rypäleet on kerätty käsin ja myöhään syksyllä, jolloin niiden sokeritaso on korkeimmillaan.  

Lehdistö

 

Pullokoko

75

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Macvin ei ole varsinaisesti viiniä, vaan 2/3 käymätöntä rypälemehua, jonka sekaan on kaadettu 1/3 Juran alueen vähintään 18kk tammikypsytettyä grappaa, Marc du Jura. Tämän jälkeen väkevöityä mehua on kypsytetty vielä 2 vuotta tammitynnyreissä (AOCn minimi on 12 kk) ennen pullotusta. Macvin kestää kypsytystä ja onkin usein parhaimmillaan vasta 5-10 vuoden jälkeen pullotuksesta.

Hinta

34,00  ALV. 24%

Jura, Ranska

Stéphane Tissot on Burgundin ja Sveitsin välissä sijaitsevan Juran viinialueen yksi kirkkaimmista tähdistä. Talon perinteitä ja energistä innovaatiota yhdistelevät puhtaat 'terroir'-henkiset viinit ovat saavuttaneet huimasti suosioita maailmalla ja talo onkin ollut yksi tärkeimmistä Juran viinien sanansaattajista maailmalla. André sekä Mireille Tissot perustivat tilan 1962 ja vuodesta 1990 eteenpäin viinitilasta on vastannut heidän poikansa Stéphane yhdessä vaimonsa Bénédicten kanssa. Stéphanen otettua tilan hoitoonsa, hän muutti koko toiminnan biodynaamiseksi (Demeter- ja Ecocert-sertifioitu) ja mahdollisimman luonnonmukainen toiminta, sekä alhaiset sulfiittimäärät ovat olleet talon linjaus alusta saakka.

Perhe omistaa yhteensä 32 hehtaaria viinitarhoja Arbois'n ja Côtes de Juran parhaimmilta palstoilta, joista talo tuottaa lähes 30 eri viiniä. Stéphane Tissot'n valitsema biodynaaminen ja laadusta tinkimätön työtapa vaatii paljon työvoimaa ja suht' pienellä viinitalolla onkin 15 vakituista työntekijää ympäri vuoden. Talo tuottaa Juran alueelle tyypillisiä viinejä vaaleasta Savagnin-lajikkeesta sekä punaisista Trousseau- ja Poulsard-rypälelajikkeista, mutta tuotannossa on myös viinejä klassisesta Chardonnaysta ja Pinot Noirista. Talo tuottaa myös upeita samppanjamenetelmällä tehtyjä kuohuviinejä, sekä Juran alueen perinteisiä Vin Jaune- ja Vin de Paille-viinejä. Kaikkia Tissot'n viinejä yhdistää Burgundin alueeltakin tunnettu raikkaus, eleganssi ja struktuuri yhdistettynä kuitenkin Juran alueen omalaatuisuuteen.