Hidalgo la Gitana Manzanilla La Gitana

Rypälelajikkeet

Palomino

Alkoholi

15,0

Luonnehdinta

Kristallinkirkas, vaalea väri. Tuoksu on raikas, "suolainen", omenainen, hiivainen. Maku on rutikuiva, raikas, mineraalinen, hieno.

Vegaaninen sherry.

Ruokasuositus

Aperitiiviksi suolaisten alkupalojen kanssa; oliivit, paahdetut mantelit, marinoidut kalat, Jamon Serrano yms.

Viinialue

DO Manzanilla - Sanlucar de Barrameda. 

Lehdistö

92/100p Peñin Guide 2013: Colour: bright straw. Nose: saline, dried flowers, balanced, expressive. Palate: complex, fresh, flavourful, elegant.

91/100p Wine Spectator: Bright, with saline, sunchoke and blanched almond notes backed by a piercing, chalk-framed finish. This is all precision and cut.

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

La Gitana-solera on poikkeuksellinen laaja sisältäen peräti 14 criaderaa (tasoa). Soleran läpikäynyt viini on minimissään kolmevuotiasta.

Hinta

14,70  ALV. 24%

Sherry, Espanja

Vuonna 1792 perustettu Bodegas Hidalgo la Gitana yksi vanhimpia Sherry-taloja ja yksi niistä harvoista, jotka ovat vielä perheomistuksessa. Talolla on omistuksessa 200 hehtaaria viljelmiä Balbainan ja Mirafloresin ala-alueilla, Sanlúcar de Barramedan kaupungin lähellä. Talon tarhat sijaisevat kokonaan laadukkaalla, kalkkipitoisella Albariza-maaperällä. Talolla on kolme suurta kypsytyskellaria Sanlúcarin kaupungissa, vain 200 metrin päässä merestä. Maaperä ja merellinen ilmasto vaikuttavat suuresti Sherryn laatuun ja talon maineikkaat Manzanillat saavat luonteensa osittain näistä tekijöistä. Talolla on laaja valikoima eri sherryjä mutta eittämättä talon tunnetuin tuote on kuiva, "suolainen" Manzanilla La Gitana, joka on yksi tunnetuimpia viinimerkkejä Espanjassa.