Vindirekt Logo

16,90  ALV. 24%

plo  
Tuotetunnus (SKU): 154JF757271T Osasto:

Kuvaus

Manzanilla Pasada Pastrana

Rypälelajikkeet

Palomino Fino

Alkoholi

15%

Kuvaus

Finca Pastrana on yhden palstan sherry joka tulee nimeään kantavalta, 14 hehtaarin palstalta Sanlúcar de Barramedan- alueelta. Viini sai alkunsa 1987 kun Javier Hidalgo päätti tehdä viinin yhteistyössä Portugalilaisen Christiano van Zellerin kanssa. Viinintekoa varten he valitsivat Hidalgon parhaan viinitarhan, La Pastranan joka sijaitsee arvokkaassa Mirafloresin Pagossa (synonyymi ranskan teroir tai micro-climat -sanoille). Palsta on tunnettu Albariza- maaperästään.

La Pastrana tehdään vain parhaista "puristeista" ja se saa kypsyä 10-12 vuotta Solerassa. Kaupallisesti La Pastranaa on ollut myynnissä ensi kerran vuonna 1997.

Luonnehdinta

Tuoksussa paljon kuivattuja kukkia ja flor-hiivan aromeja. Aistittavissa on kamomillaa, kuivattua heinää, fenkolia sekä mantelimaisuutta. Tuoksu on erittäin komleksinen ja moniuloitteinein. Maku on yksityiskohtainen ja raikas.  Viinissä on miellyttävä hapokkuus ja tasapainoinen, keskivahva suolaisuus. Hiivaiset maut ovat dominantteja mutta tasapainoisia ja hyvin hedelmäisiä. Välimerellinen yrttimäisyys on aistittavissa jälkimaussa joka on poikkeuksellisen pitkä.

Ruokasuositus

Monipuolinen viini merellisille annoksille. Osterit, scampit, mustekala ja jopa paistetut vaalealihaiset kalat löytävät tästä viinistä erinomaisen kumppanin.

Viinialue

Sanlúcar de Barrameda

Pullokoko

37,5

Laatikkokoko

12 plo / laatikko

Hinta

16,90  ALV. 24%

Sherry, Espanja

Vuonna 1792 perustettu Bodegas Hidalgo la Gitana yksi vanhimpia Sherry-taloja ja yksi niistä harvoista, jotka ovat vielä perheomistuksessa. Talolla on omistuksessa 200 hehtaaria viljelmiä Balbainan ja Mirafloresin ala-alueilla, Sanlúcar de Barramedan kaupungin lähellä. Talon tarhat sijaisevat kokonaan laadukkaalla, kalkkipitoisella Albariza-maaperällä. Talolla on kolme suurta kypsytyskellaria Sanlúcarin kaupungissa, vain 200 metrin päässä merestä. Maaperä ja merellinen ilmasto vaikuttavat suuresti Sherryn laatuun ja talon maineikkaat Manzanillat saavat luonteensa osittain näistä tekijöistä. Talolla on laaja valikoima eri sherryjä mutta eittämättä talon tunnetuin tuote on kuiva, "suolainen" Manzanilla La Gitana, joka on yksi tunnetuimpia viinimerkkejä Espanjassa. 

Viinien
maahantuoja

Nauti kohtuudella logo

Manzanilla Pasada Pastrana

Rypälelajikkeet

Palomino Fino

Alkoholi

15%

Kuvaus

Finca Pastrana on yhden palstan sherry joka tulee nimeään kantavalta, 14 hehtaarin palstalta Sanlúcar de Barramedan- alueelta. Viini sai alkunsa 1987 kun Javier Hidalgo päätti tehdä viinin yhteistyössä Portugalilaisen Christiano van Zellerin kanssa. Viinintekoa varten he valitsivat Hidalgon parhaan viinitarhan, La Pastranan joka sijaitsee arvokkaassa Mirafloresin Pagossa (synonyymi ranskan teroir tai micro-climat -sanoille). Palsta on tunnettu Albariza- maaperästään.

La Pastrana tehdään vain parhaista "puristeista" ja se saa kypsyä 10-12 vuotta Solerassa. Kaupallisesti La Pastranaa on ollut myynnissä ensi kerran vuonna 1997.

Luonnehdinta

Tuoksussa paljon kuivattuja kukkia ja flor-hiivan aromeja. Aistittavissa on kamomillaa, kuivattua heinää, fenkolia sekä mantelimaisuutta. Tuoksu on erittäin komleksinen ja moniuloitteinein. Maku on yksityiskohtainen ja raikas.  Viinissä on miellyttävä hapokkuus ja tasapainoinen, keskivahva suolaisuus. Hiivaiset maut ovat dominantteja mutta tasapainoisia ja hyvin hedelmäisiä. Välimerellinen yrttimäisyys on aistittavissa jälkimaussa joka on poikkeuksellisen pitkä.

Ruokasuositus

Monipuolinen viini merellisille annoksille. Osterit, scampit, mustekala ja jopa paistetut vaalealihaiset kalat löytävät tästä viinistä erinomaisen kumppanin.

Viinialue

Sanlúcar de Barrameda

Pullokoko

37,5

Laatikkokoko

12 plo / laatikko

Hinta

16,90  ALV. 24%

Sherry, Espanja

Vuonna 1792 perustettu Bodegas Hidalgo la Gitana yksi vanhimpia Sherry-taloja ja yksi niistä harvoista, jotka ovat vielä perheomistuksessa. Talolla on omistuksessa 200 hehtaaria viljelmiä Balbainan ja Mirafloresin ala-alueilla, Sanlúcar de Barramedan kaupungin lähellä. Talon tarhat sijaisevat kokonaan laadukkaalla, kalkkipitoisella Albariza-maaperällä. Talolla on kolme suurta kypsytyskellaria Sanlúcarin kaupungissa, vain 200 metrin päässä merestä. Maaperä ja merellinen ilmasto vaikuttavat suuresti Sherryn laatuun ja talon maineikkaat Manzanillat saavat luonteensa osittain näistä tekijöistä. Talolla on laaja valikoima eri sherryjä mutta eittämättä talon tunnetuin tuote on kuiva, "suolainen" Manzanilla La Gitana, joka on yksi tunnetuimpia viinimerkkejä Espanjassa.