Kuvaus
Garreliere Marquis de C 2015

Väliaikaisesti loppu
Rypälelajikkeet
Alkoholi
Kuvaus
Viiniissä on makean viinin aromimaailma ilman korkeita sokerimääriä.
Luonnehdinta
Kirkas kullankeltainen väri. Tuoksu aromaattinen ja makean hedelmäinen; eksoottisia hedelmiä, hunajaa, kukkaisuutta, sitrusta ja mineraalisuutta. Maku on kuivahko, runsaan hedelmäinen ja mineraalinen sekä pitkämakuinen.
Ruokasuositus
Sopii loistavasi hieman runsaampien ja rasvaisten vaaleiden liharuokien seuraksi. Kokeile myös hieman mausteisemman itämaisen ruoan kanssa.
Viinialue
Laatikkokoko
Muuta
Chardonnay on kypsynyt 12 kk vanhoissa tammitynnyreissä ja viiniin on jäänyt muutama gramma jäännössokeria.
Hinta
24,30 € ALV. 24%
Loire, Ranska
Domaine de la Garrelièren viinitila ja tarhat sijaitsevat pienen Richelieun kylän ja Chinonin alueen läheisyydessä Tourainen eteläosassa. Viininviljelijä pariskunta Pascale ja Francois Plouzeau perustivat Domaine de la Garrelièren vuonna 1973 ja tällä hetkellä he viljelevät biodynaamisin menetelmin 20 hehtaaria tarhoja Tourainen appellaation alla. Talo tuottaa pääasiassa valkoviinejä klassisista Loiren laakson lajikkeita, mutta tuotannossa on myös jonkun verran herkullisen juotavia ja freesejä punaviinejä.
Francois on koreilematon mutta intohimoinen persoona ja hänen viininsä kuvastavat loistavasti hänen persoonaa. Tyypillisesti Francois jättää sadonkorjuun vasta Lokakuuhun, jotta rypäleet olisivat täydellisen kypsiä ja hän pitää tarhojensa satoisuudet hyvin matalina alueen normaaleihin satoisuuksiin verrattuna. Francoisilla on myös tapana kypsyttää viinejään pitkään hiivasakan kanssa ja antaa viiniensä käydä malolaktisen käymisen luonnollisesti. Nämä kaikki seikat sekä Francoisin todella vähäinen sulfiitin lisäys tuottavat herkullisen rakenteikkaita, puhtaan hedelmäisiä, huikean mineraalisia ja pitkämakuisia viinejä, jotka ovat nostaneet Domaine de la Garrelièren Loiren alueen yhdeksi kirkaimmista tähdistä.
Garreliéren viinien etiketit suunnittelee aina paikallinen nuori taiteilija ja etiketit ovat yleensä hyvällä huumorilla maustettuja ja niiden tarkoitus on kuvastaa myös viinin luonnetta.