Vindirekt Logo

24,30  ALV. 24%

plo  
Tuotetunnus (SKU): 9aed2315e639 Osasto: Avainsanat tuotteelle , ,

Kuvaus

Garreliere Marquis de C 2015

Domaine de la Garrelière, Loire, Ranska

Luomu Väliaikaisesti loppu Au naturel

Väliaikaisesti loppu

Rypälelajikkeet

20% Chardonnay, 80% Chenin Blanc

Alkoholi

13,0

Kuvaus

Viiniissä on makean viinin aromimaailma ilman korkeita sokerimääriä.

Luonnehdinta

Kirkas kullankeltainen väri. Tuoksu aromaattinen ja makean hedelmäinen; eksoottisia hedelmiä, hunajaa, kukkaisuutta, sitrusta ja mineraalisuutta. Maku on kuivahko, runsaan hedelmäinen ja mineraalinen sekä pitkämakuinen.

Ruokasuositus

Sopii loistavasi hieman runsaampien ja rasvaisten vaaleiden liharuokien seuraksi. Kokeile myös hieman mausteisemman itämaisen ruoan kanssa.

Viinialue

AOC Touraine

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Chardonnay on kypsynyt 12 kk vanhoissa tammitynnyreissä ja viiniin on jäänyt muutama gramma jäännössokeria.

Hinta

24,30  ALV. 24%

Loire, Ranska

Domaine de la Garrelièren viinitila ja tarhat sijaitsevat pienen Richelieun kylän ja Chinonin alueen läheisyydessä Tourainen eteläosassa. Viininviljelijä pariskunta Pascale ja Francois Plouzeau perustivat Domaine de la Garrelièren vuonna 1973 ja tällä hetkellä he viljelevät biodynaamisin menetelmin 20 hehtaaria tarhoja Tourainen appellaation alla. Talo tuottaa pääasiassa valkoviinejä klassisista Loiren laakson lajikkeita, mutta tuotannossa on myös jonkun verran herkullisen juotavia ja freesejä punaviinejä. 

Francois on koreilematon mutta intohimoinen persoona ja hänen viininsä kuvastavat loistavasti hänen persoonaa. Tyypillisesti Francois jättää sadonkorjuun vasta Lokakuuhun, jotta rypäleet olisivat täydellisen kypsiä ja hän pitää tarhojensa satoisuudet hyvin matalina alueen normaaleihin satoisuuksiin verrattuna. Francoisilla on myös tapana kypsyttää viinejään pitkään hiivasakan kanssa ja antaa viiniensä käydä malolaktisen käymisen luonnollisesti. Nämä kaikki seikat sekä Francoisin todella vähäinen sulfiitin lisäys tuottavat herkullisen rakenteikkaita, puhtaan hedelmäisiä, huikean mineraalisia ja pitkämakuisia viinejä, jotka ovat nostaneet Domaine de la Garrelièren Loiren alueen yhdeksi kirkaimmista tähdistä.

Garreliéren viinien etiketit suunnittelee aina paikallinen nuori taiteilija ja etiketit ovat yleensä hyvällä huumorilla maustettuja ja niiden tarkoitus on kuvastaa myös viinin luonnetta. 

Viinien
maahantuoja

Nauti kohtuudella logo

Garreliere Marquis de C 2015

Domaine de la Garrelière, Loire, Ranska

Luomu Väliaikaisesti loppu Au naturel

Väliaikaisesti loppu

Rypälelajikkeet

20% Chardonnay, 80% Chenin Blanc

Alkoholi

13,0

Kuvaus

Viiniissä on makean viinin aromimaailma ilman korkeita sokerimääriä.

Luonnehdinta

Kirkas kullankeltainen väri. Tuoksu aromaattinen ja makean hedelmäinen; eksoottisia hedelmiä, hunajaa, kukkaisuutta, sitrusta ja mineraalisuutta. Maku on kuivahko, runsaan hedelmäinen ja mineraalinen sekä pitkämakuinen.

Ruokasuositus

Sopii loistavasi hieman runsaampien ja rasvaisten vaaleiden liharuokien seuraksi. Kokeile myös hieman mausteisemman itämaisen ruoan kanssa.

Viinialue

AOC Touraine

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Chardonnay on kypsynyt 12 kk vanhoissa tammitynnyreissä ja viiniin on jäänyt muutama gramma jäännössokeria.

Hinta

24,30  ALV. 24%

Loire, Ranska

Domaine de la Garrelièren viinitila ja tarhat sijaitsevat pienen Richelieun kylän ja Chinonin alueen läheisyydessä Tourainen eteläosassa. Viininviljelijä pariskunta Pascale ja Francois Plouzeau perustivat Domaine de la Garrelièren vuonna 1973 ja tällä hetkellä he viljelevät biodynaamisin menetelmin 20 hehtaaria tarhoja Tourainen appellaation alla. Talo tuottaa pääasiassa valkoviinejä klassisista Loiren laakson lajikkeita, mutta tuotannossa on myös jonkun verran herkullisen juotavia ja freesejä punaviinejä. 

Francois on koreilematon mutta intohimoinen persoona ja hänen viininsä kuvastavat loistavasti hänen persoonaa. Tyypillisesti Francois jättää sadonkorjuun vasta Lokakuuhun, jotta rypäleet olisivat täydellisen kypsiä ja hän pitää tarhojensa satoisuudet hyvin matalina alueen normaaleihin satoisuuksiin verrattuna. Francoisilla on myös tapana kypsyttää viinejään pitkään hiivasakan kanssa ja antaa viiniensä käydä malolaktisen käymisen luonnollisesti. Nämä kaikki seikat sekä Francoisin todella vähäinen sulfiitin lisäys tuottavat herkullisen rakenteikkaita, puhtaan hedelmäisiä, huikean mineraalisia ja pitkämakuisia viinejä, jotka ovat nostaneet Domaine de la Garrelièren Loiren alueen yhdeksi kirkaimmista tähdistä.

Garreliéren viinien etiketit suunnittelee aina paikallinen nuori taiteilija ja etiketit ovat yleensä hyvällä huumorilla maustettuja ja niiden tarkoitus on kuvastaa myös viinin luonnetta.