Meursault Cuvée Charles Maxime 2017

Rypälelajikkeet

Chardonnay

Alkoholi

13,3

Luonnehdinta

Kirkas, kulllankeltainen väri. Tuoksu on runsas, kypsän hedelmäinen ja tamminen, savua, perikkaa, appelsiininkuorta, limeä. Maku on kuiva, täyteläinen, raikas, mineraalinen ja runsaan hedelmäinen.

Ruokasuositus

Hienoimmille kala- ja äyriäisruuille.

Lehdistö

88/100p Allen Meadows: Notes of matchstick and spice add breadth to the slightly riper aromas of acacia blossom and white orchard fruit. The round and appealingly textured medium-bodied flavors possess good mid-palate density as well as lovely depth on the lingering and well-balanced finale. This too would make for a slightly higher-end and ageworthy house white.

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Hinta

40,00  ALV. 24%

Bourgogne, Ranska

Domaine Latour-Giraud on Meursaultin kylässä Côte de Beaunessa sijaitseva pieni perheyhtiö. Talon omistuksessa on noin 11 hehtaaria viinitarhoja pääasiallisesti Meursaultin alueella, mutta talolla on myös tarhoja Puligny-Montrachetin sekä Volnayn kylissä. 80 % talon tuotannosta on valkoviinejä. Meursault'ssa Domaine Latour-Giraud omistaa kuuluisasta premier cru-tarhasta, Genevrièrestä, peräti 2,5 hehtaarin kokoisen palstan. Meursault Cuvée Charles Maxime on sekoitus monien eri tarhojen viineistä Meursaultin kyläkunnan alueelta. Talon johtajana ja viinintekijänä toimii Jean-Pierre Latour, joka on nostanut Latour-Giraudin Bourgognen viinieliittiin. Viinitarhoissa satoisuutta rajoitetaan tarkkaan. Viinit saavat käydä alkoholikäymisensä pienissä tammitynnyreissä, joista vuosittain uusitaan noin neljännes. Viinit pullotetaan suodattamattomana 11-18 kuukauden tynnyrikypsytyksen jälkeen.