Milan Nestarec I am not a big wine 2018

Rypälelajikkeet

Riesling + local grape varieties

Alkoholi

11,50

Luonnehdinta

Milan: "Every winemaker wants to make a big wine and works hard on it. But, truth be told, most of the wines that have made a mark on me weren't big. They simply had some energy to share with their drinkers. Drunk at the right time, in the right place, and with the right people, which I think is way more important. Most of the really good winemakers that inspire me don't showcase their wine as “big” anyways.

And this wine is my answer to that. I'm happy doing “small“ wines as long as it's fun to make them."

Viinialue

Rypäleet on kerätty yhdeltä tarhalta nimeltä Sahary. Maaperä pääosin hiekkaperäistä.

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Viini kypsyy noin kahden vuoden ajan akaasia tammitynnyreissä.

Hinta

31,00  ALV. 24%

Moravia, Tšekki

Milan Nestarec viljelee viiniköynnöksiä kahdeksan hehtaarin alalla Hanacke Slovackon ala-alueella Moraviassa, Etelä-Tšekissä. Viinitila on melko nuori, sillä Milan Nestarec Sr. istutti ensimmäiset köynnökset vuonna 2001. Kaikki toiminta on mahdollisimman luonnollista ja viininvalmistuksessa pyritään ilmentämään luontoa puhtaimmillaan. Kaikki viinit ovat hyvin luonteikkaita ja koska ne on tehty intohimolla ja intuitiolla, kuvastavat ne valmistajiensa niin hyviä kuin huonojakin luonteenpiirteitä. Tärkeintä on ottaa viinit vastaan sellaisina kuin ne ovat ja muodostaa niistä omat mielipiteensä.

Milan Nestarecin 'constantly evolving' viinifilosofia ja -valmistusmetodit ovat tuottaneet aina todella kirjavan sarjan eri tyylisiä viinejä. Pitkään Milan keskittyi yhden lajikkeen viineihin, joissa kuorikontakti pelasi suurta roolia. Mutta nykyään meininki on hieman eri; 2018 vuosikerrasta eli White Label Vol.2 -sarjasta lähtien kaikki viinit ovat pääosin sekatarhoilta (field blend) ja kuorikontaktia käytetään max. 10% blendistä. Viinit kypsyvät n. 2-3 vuoden ajan vanhoissa paikallisissa tammitynnyreissä tai akaasia-tynnyreissä. Ei kirkastusta, ei suodatusta, ei lisättyä sulfiittia.