Kuvaus
Milan Nestarec TRBLMKR 2018

Rypälelajikkeet
Kuvaus
Tšekin nouseva natuviinitähti Milan Nestarec tekee värikkäitä ja villejä viinejä Moravian alueella, lähellä Slovenian ja Itävallan rajaa. TRBLMKR on Milanin käyntikortti - oikeasti! Viiniä pitää tehdä useita sammioita enemmän, jotta siitä riittää jaettavaa uusille viininystäville.
Luonnehdinta
Hieman utuinen, voimakkaan simankeltainen väri. Raikas, kostean havumetsän tai suon tuoksu. Maku on kuiva, puhtaan rapea, yrttinen - jopa aavistus tanniinia lyhyestä kuorikontaktista. Persoonallisia aromeita; pihkaa, klementiiniä, kuivattuja keltaisia hedelmiä. Täyteiläinen ja pitkä loppumaku.
Ruokasuositus
Juureville vegeannoksille ja sieniruoille. Punalihaiselle kalalle raakana tai kypsennettynä, ja vaikka tymäkämmillä mausteilla. Myös vaalealle lihalle.
Viinialue
Muuta
Alueelle tyypillisen Neuburgerin (Neuburské), ja sekalaisten tarhalla kasvavien lajikkeiden sekoitus - mm. Malvasiaa ja Chasselas'ta. Täysin luonnollinen, kädet irti -viinintekotapa, ja kypsytys 2-3 vuotta sakkoineen suurissa tammi- ja akaasiasammioissa. Vain pieni osa (10 %) rypäleistä uuttuu kuorineen mäskissä, mikä tuo viinille syvyyttä ja rouheutta; ne suota muistuttavat aromit!
Moravia, Tšekki
Milan Nestarec viljelee viiniköynnöksiä kahdeksan hehtaarin alalla Hanacke Slovackon ala-alueella Moraviassa, Etelä-Tšekissä. Viinitila on melko nuori, sillä Milan Nestarec Sr. istutti ensimmäiset köynnökset vuonna 2001. Kaikki toiminta on mahdollisimman luonnollista ja viininvalmistuksessa pyritään ilmentämään luontoa puhtaimmillaan. Kaikki viinit ovat hyvin luonteikkaita ja koska ne on tehty intohimolla ja intuitiolla, kuvastavat ne valmistajiensa niin hyviä kuin huonojakin luonteenpiirteitä. Tärkeintä on ottaa viinit vastaan sellaisina kuin ne ovat ja muodostaa niistä omat mielipiteensä.
Milan Nestarecin 'constantly evolving' viinifilosofia ja -valmistusmetodit ovat tuottaneet aina todella kirjavan sarjan eri tyylisiä viinejä. Pitkään Milan keskittyi yhden lajikkeen viineihin, joissa kuorikontakti pelasi suurta roolia. Mutta nykyään meininki on hieman eri; 2018 vuosikerrasta eli White Label Vol.2 -sarjasta lähtien kaikki viinit ovat pääosin sekatarhoilta (field blend) ja kuorikontaktia käytetään max. 10% blendistä. Viinit kypsyvät n. 2-3 vuoden ajan vanhoissa paikallisissa tammitynnyreissä tai akaasia-tynnyreissä. Ei kirkastusta, ei suodatusta, ei lisättyä sulfiittia.