Moccagatta Barbaresco Cole 2014

Rypälelajikkeet

Nebbiolo

Alkoholi

14,50

Viinialue

DOCG Barbaresco. Rypäleet on kerätty yhdeltä 0,5 hehtaarin kokoiselta palstalta, jossa köynnökset on istutettu 1972 ja 2004. Tämä pieni amphi-teatterin muotoinen viinitarha sijaitsee Barbarescon kylän itäpuolella.

Lehdistö

94/100p Wine Spectator:"A distinctive nose of vanilla and sweet spices leads off, followed by a core of ripe cherry, plum, licorice and tar flavors. The texture is smooth and plush despite the youth. Shows a fine confluence of complex fruit, spice and savory notes on the vibrant, taut finish." 

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Muuta

Viini on kypsynyt 18kk ajan ranskalaisissa tammitynnyreissä, jonka jälkeen ainakin vuoden verran pullossa.

Hinta

59,00  ALV. 24%

Piemonte, Italia

Moccagattan viinitila perustettiin vuonna 1952 Mario Minuton toimesta. Marion pojat Franco ja Sergio ovat nostaneet Moccagattan yhdeksi Barbarescon huipputaloista ja tällä hetkellä vastuu on siirtynyt perheessä eteenpäin ja heidän lapsensa Martina ja Stefano pyörittävät tilan arkea tarhoilla ja kellarissa. Tila on aina pitänyt matalaa profiilia, ja näin ollen se on jäänyt suurelta yleisöltä huomaamatta. Talon viinien laatu lähti hurjaan nousuun 80-luvun loppupuolella, ja nykyään Moccagatan viinit ovat Piemonten ja Barbarescon ehdottomia huippuja. Laadun paranemiseen oli monta syytä; talo muun muassa investoi voimakkaasti uuteen tekniikkaan ja alkoi kypsyttää viinejään pienissä ranskalaisissa tammitynnyreissä. Moccagatta omistaa kolme viinitarhaa Barbarescon ja Neiven kaupunkikuntien alueilla. Talon tuottamat Barbarescot tulevat Bric Balin- , Basarin- ja Cole-tarhoilta. Moccagatta tuottaa myös hieman Barberaa, Dolcettoa ja Chardonnayta. Yhteensä talon omistamien tarhoja pinta-ala on noin 12 hehtaaria ja tarhoja viljellään luonnonmukaisesti kestävään kehitykseen sitoutuen. Vuosituotanto on noin 65 000 pulloa.