Wittmann Morstein Riesling GG 2019

Wittmann, Rheinhessen, Saksa

New product icon Luomu Väliaikaisesti loppu

Väliaikaisesti loppu

Rypälelajikkeet

Riesling

Alkoholi

12,50

Luonnehdinta

Keskisyvä sitruunankeltainen väri. Tuoksu on herkkä ja hyvin monipuolinen: sitrushedelmiä, kukkaisuutta, mehiläisvahaa, mausteisuutta. Melko täyteläinen suutuntuma saa tasapainoa raikkaasta hapokkuudesta ja monipuoliset aromit kantavat eläväiseen ja pitkään jälkimakuun. Voihan se olla että Riesling tästä vielä paranee, mutta vaikea sitä on kyllä uskoa.

Ruokasuositus

Tyylikkäät kala- ja äyriäisruuat. Täsmäsuosituksena grillattua piikkikampelaa, sitruunaperunakakkua ja uppopaistettuja kesäkurpitsankukkia.

Viinialue

Westhofenin kylän luoteispuolella sijaitseva palsta kallistuu suoraan eteläänpäin. Morstein on Westhofenin tarhoista vanhin dokumentoitu palsta ja se on mainittu ensimmäisen kerran jo vuonna 1282, kun Otterbergin sistersiläisluostarin saatua sen lahjoituksena. Korkea sijainti ja raskas savimaaperä ja kalkkikivinen pohjamaa takaavat pitkän kasvukauden, joka tuo Morsteinin viineille omaleimaisen aromaattisen kypsyyden.

Lehdistö

Mosel Fine Wines 94/100p: The 2019er Morstein Riesling GG, as it is referred to on the consumer label, offers a gorgeously floral and almond-infused nose of herbs, pineapple, violet, blackberry, mint, peach, and candied grapefruit. The wine is superbly structured on the palate, where nice fruity and creamy flavors are wrapped into zest, spices, and salty elements. It leaves one with an exquisitely persistent in the slightly forceful but well-balanced finish. This is a superb dry Riesling in the making!

Hinta

69,00  ALV. 24%

Rheinhessen, Saksa

Wittmannin suku on kerännyt kokemusta viininviljelyn saralla jo reilut 350-vuotta. Vaikka perinteitä tuossa ajassa ehtii varmasti syntyä jos jonkin verran, ei nykyinen sukupolvi Philipp Wittmannin johdolla ole jäänyt paikalleen polkemaan. Vuodesta 1990 alkaen tila on ollut luomuviljelyssä ja vuodesta 2004 lähtien täysin biodynaaminen. Biodynaaminen viljely Wittmannilla ei tarkoita fanaattista uskoa kosmisiin voimiin, vaan enemmänkin paneutumista yksityiskohtiin ja tinkimätöntä käsityöläisotetta viinin valmistamiseen. Muutokset viljelyfilosofiassa ja sitä myötä lisääntynyt tarhatyöskentely ovat näkyneet viinien laadussa ja nykyään Wittmann kuuluukin maailman eliittiin. Jokaista palstaa ja tynnyriä kohdellaan kuten parhaaksi nähdään ja viininvalmistus on intuitiivista. Eri palstat ilmentävätkin alkuperäänsä selkeästi ja tämä on havaittavissa viinejä maistettaessa.