Il Falchetto Moscato d’Asti Tenuta del Fant 2022

Rypälelajikkeet

Moscato

Alkoholi

5,5

Luonnehdinta

Kristallinkirkas, hyvin vaalea väri. Tuoksu on erittäin raikas ja aromikas; sitrusta, rusinaa, greippiä, hieman salviaa, minttua. Maku on kevyt, aromikas, raikas, makea, tyylikäs ja pitkä.

Ruokasuositus

Monipuolinen jälkiruokaviini, mansikat, muut marjat, pannacotta, kakut, marenki, itämaiset jälkiruuat, limetorttu, valkosuklaa etc..

Viinialue

Rypäleet on kerätty pääosin tuottajan Tenuta del Fant-tarhalta, Calosso d'Astin kyläkunnasta.

Pullokoko

37,5

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Muuta

Jäännössokeria noin 140 g/l. Vegaaninen viini. Kierrekorkkisuljenta.

Hinta

12,20  ALV. 24%

Piemonte, Italia

Tenuta Il Falchetton viinitalo sijaitsee Santo Stefano Belbon kylässä, Cuneon provinssissa, noin kymmenen kilometriä Barbarescon alueelta itään. Talo asettuu Langhen ja Monferraton  viinialueiden välimaastoon ja sillä on tuotannossa viinejä molemmilta alueilta. Omistajaperhe Forno on vaikuttanut alueella jo 1600-luvulta lähtien mutta tilan historia alkoi vuonna 1940 kun Pietro Forno perusti Moscato d'Asti-viineihin keskittyvän talon. Moscato on edelleen talon tärkein lajike (50% tarhojen pinta-alasta) mutta Barbera-viineistä on tullut toinen talon merkittävä tukijalka. Yhteensä talolla on tarhoja noin 52 hehtaaria. Loistavien Moscatojen ja Barberojen ohella Il Falchetto viljelee myös muita lajikkeita kuten Pinot Neroa, Nebbioloa, Cabernet Sauvignonia, Merlota, Brachettoa, Arneisia ja Chardonnayta. Italian Wines 2013 opas kirjoittaa "Tenuta Il Falchetto is a benchmark estate for Moscatos and Barberas".

Tarhoilla viljellään luomuperiaatteiden mukaisesti ja sadonkorjuu tapahtuu käsin. Viinin valmistus tapahtuu minimal intervention tyyliin. Jos viinejä tarvitsee kirkastaa, tehdään prosessi bentoniittia käyttäen. Sulfiitteja lisätään vasta pullotuksen yhteydessä ja silloinkin hyvin pieni määrä.