Moussé Fils Anecdote 2018

Rypälelajikkeet

Chardonnay

Alkoholi

12,00 %

Luonnehdinta

Tuoksu on raikkaan hedelmäinen: sirtusta, omenaa ja tuoreita kukkia. Maultaan viini on kuiva, raikkaan hapokas, eloisan hedelmäinen ja maukas.

Pullokoko

75 cl

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Kahden palstan viini, toinen palsta sijaitsee Moussén viinitalon kotikylässä Cuisles'ssa ja toinen naapurikylä Jonqueryssa. Kumpikin palsta on maaperältään vihreää savea ja siten perinteisesti Pinot Meunierin kasvualustaa. Sokerinlisäys 1,5 g/l.Kypsytys pullossa hiivasakan päällä kolmen vuoden ajan.

Hinta

48,00  ALV. 24%

Champagne, Ranska

Moussén suku valmistaa samppanjaa Marnen laaksossa Cuisles'n kylässä jo neljännessä sukupolvessa. Viinitila on perustettu 1923 ja pääasiallisesti he viljelevät Pinot Meunieria, minkä lisäksi pienet määrät Pinot Noiria ja Chardonnayta.
Heidän mottonsa onkin "Deeply Meunier".
Moussén suvussa on kuitenkin viljelty köynnöksiä jo vuodesta 1629 ja suvussa kulkee syvä kunnioitus luontoa ja kasveja kohtaan.
He hoitavatkin viiniköynnöksiään pelkästään luonnollisilla lannoitteilla ja köynnösrivien välissä kasvavilla hyötykasveilla. Tilalla toimitaan myös mahdollisimman ekologisesti, mm. tuottamalla sähköä ja lämpöä aurinkopaneeleilla, hyötymällä auringonvalosta ja pullottamalla viinit tavallista kevyempiin pulloihin hiilijalanjäljen pienentämiseksi.