Kuvaus
Telmo Rodriquez MR 2019

Rypälelajikkeet
Alkoholi
Kuvaus
Telmo Rodriquez nimesi tämän harvinaisen jälkiruokaviinin "Vuori viiniksi (Mountain Wine)" englantilaisen 1600-luvun sanonnan mukaan, jota käytettiin nimenomaan makeista Moscatel-viineistä Malagan alueelta.
Luonnehdinta
Tuoksu on runsaan hedelmäinen ja hunajainen; paljon kuivattuja aprikooseja, appelsiini marmeladia sekä makeaa mausteisuutta. Viini on erittäin makea, jota kuitenkin raikas hapokkuus sekä mineraalisuus tasapainoittavat ja tekevät viinistä yllättävän raikkaan. Pehmeän elegantti ja pitkämakuinen jälkiruokaviini. "Espanjan Sauternes".
Ruokasuositus
Monipuolinen jälkiruoka- ja juustoviini. Erityisesti sitruunaiset sekä pähkinäiset jälkiruoat. Toimii myös voimakkaiden sinihome- ja vuohenjuustojen sekä ankanmaksan kanssa.
Viinialue
Pullokoko
Laatikkokoko
Muuta
Noin 120g/l jäännössokeria. Viini on tuotettu kuivatetuista Moscatel-rypäleistä, Passito-tyyliin. Viinin käyminen ja kypsytys on tapahtunut terästankeissa.
Hinta
20,40 € ALV. 24%
Rioja, Espanja
Telmo Rodriquez on yksi pioneereista Espanjan viinintekijöiden joukossa. Telmo on intohimoinen paikallisten ja vähemmän tunnettujen alkuperäislajikkeiden sekä terroir-ajattelun puolestapuhuja. Tämä filosofia on selkeästi huomattavissa viinitalon toiminnassa sekä viineissä. Telmon viinitarhat ovat biodynaamisesti ja yksinomaan 'bush-vine' tyyliin viljeltyjä. Viinitalon harvinaisemmat huippuviinit ovat niittäneet mainetta maailmalla, mutta myös talon huokeammat viinituotokset ovat saaneet yhtä paljon kehuja ja omaavatkin upean hinta-laatusuhteen.
Talon viinit tulevat Espanjan klassilta alueilta kuten Riojasta, Ribera del Duerosta sekä Ruedasta ja Telmon Rodriquezin pääviinitalo sijaitseekin Rioja Alavesan alueella. Kuitenkin Compañian ja Telmon yhtenä filosofiana on tuoda esiin jo melkein unohdettuja traditioita sekä herättää uudelleen henkiin Espanjan hylättyjä ja unohdettuja viinialueita ja -tarhoja sekä Espanjan alkuperäislajikkeita, jotka ovat jääneet modernin viinimaailman jalkoihin. Näin viiniprojektit Malagassa, Cebreroksessa, Cigalesissa ja Alicantessa ovat saaneet alkunsa.
Telmo opiskeli viininviljelyä ja oenologiaa Bordeauxin yliopistossa ja ennen oman projektinsa aloittamista 90-luvun alkupuolella, hän on toiminut perheensä maailman kuulun viinitalon, Remellurin, viinintekijänä.