Richter Mülheimer Sonnenlay Riesling Zeppelin 2022

Rypälelajikkeet

Riesling

Alkoholi

10,50 %

Luonnehdinta

Kristallinkirkas, vaalean kellertävä väri. Tuoksu on rypäletyypillinen, raikas, puhdas; omenaa, hunajamelonia, sitrusta ja vaaleita tuoreita kukkia. Maku on puolikuiva, kevyehkö, hyvin raikas ja mehukas.

Ruokasuositus

Äyriäisruuat, grillatut kalat, kanaruuat, aasialaisen keittiön herkut.

Viinialue

Mülheimin eteläpuolella sijaitseva lounaaseen viettävä liuskekivirinne. Sana "Sonne" tarkoittaa aurinkoa ja "Lay" liuskekiveä ja nämä sanat kuvaavat tarhan ominaisuuksia hienosti.Mülheimer Sonnenlay-tarhan viiniä tarjoiltiin 20- ja 30-luvulla kuuluisien ilmalaivojen, Graf Zeppelinin ja Hindenburgin matkustajille. Muistoksi tästä kyseisen tarhan viljelijät pyysivät Bauhaus-taiteilijaa Hans Schlösseriä suunnittelemaan erikoisetiketin ilmalaiva Zeppelinistä.

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Muuta

Jäännösokeria 30 g/l.

Vegaaninen viini.

Hinta

16,60  ALV. 24%

Bottlescouts logo

Mosel, Saksa

Max Ferdinand Richter on vuonna 1680 perustettu perheyhtiö, joka on edelleen perheomistuksessa johtajanaan Dr. Dirk Max Ferdinand Richter (9. sukupolvi). Talolla on noin 20 hehtaaria tarhoja Keski-Moselin jyrkillä tarhoilla, kuten Erdener Treppchen, Wehlener Sonnenuhr ja Braunenberger Juffer. Talo panostaa kestävän kehityksen viljelyyn ja satoisuutta rajoitetaan laadun takaamiseksi. Rypäleet kerätään käsin ja alkoholikäyminen tehdään isoissa, vanhoissa tammitynnyreissä. 95% talon viljelmistä on Rieslingiä ja loput 5% Pinot Blancia. Nuorten viinien ohella talon kellareissa on myös kypsiä vuosikertoja, joita on säännöllisesti myynnissä. Talo edustaa perinteitä ja klassista Mosel-tyyliä.