Muskat Bambule! 2021

Rypälelajikkeet

100% Muskat Ottonel

Alkoholi

11,50

Luonnehdinta

Muskat Ottonel on luonnostaan vähähappoinen lajike, joten se hyötyy kuorikontaktin tuomasta raikkaasta tanniinirakenteesta. Tuoksu on ihanan aromaattinen ja maku muistuttaa tuoreita rypäleitä suoraan tarhalta poimittuna. Hieman mausteista jälkimakua ja alhainen alkoholiprosentti.

Ruokasuositus

Intialainen mausteinen kasviscurry basmatiriisin kera. Välimeren kala- ja äyriäislautanen, paljon tuoreita yrttejä ja sitruunaa.

Viinialue

Rypäleet on kerätty yhdeltä vanhalta tarhalta Seewinkelin alueelta, Neusiedlerseen eteläosista.

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

10 - 12 päivän maseraatio, jonka jälkeen viini kypsyy 8 kk vanhassa tammessa.

Hinta

28,00  ALV. 24%

Burgenland, Itävalta

Weingut Beck on perheomisteinen viinitila, joka on toiminut jo vuodesta 1976. Tilan tarhat, joita on kaikkiaan 15 hehtaaria,  sijaitsevat Wienin kaakkoispuolelle sijoittuvalla Burgenlandin alueen arvostetulla Parndorfin tasangolla, jossa Neusiedl-järven välitön läheisyys vaikuttaa merkittävästi ilmastoon. Määrän sijaan tila on keskittynyt korostamaan laatua ja on systemaattisesti siirtynyt viljelemään kaikki viininsä biodynaamisin periaattein. Vuodesta 2007 kaikki tilan tuotanto on ollut sertifioidusti biodynaamista. 90 % tilan tuotannosta on keskittynyt punaisiin paikallislajikeisiin kuten Zweigelt, Blaufränkisch, St.Laurent ja Pinot Noir.

Judith sai ohjat isältään tilan johtoon vuonna 2004, mutta ensimmäisen vuosikertansa hän teki jo vuonna 2001. Ennen siirtymistä perhetilan pääviinintekijäksi Judith kävi harjoittelemassa viinintekoa mm. Errazurisilla Chilessä, Braidalla Italissa sekä legendaarisella Cos d´Estournellin tilalla Bordeaux:ssa.