Niederhäuser Hermannshöhle Riesling GG 2018

Rypälelajikkeet

Riesling

Alkoholi

13,0

Luonnehdinta

Keskisyvä oljenkeltainen väri. Tuoksu on nuorekas ja elegantti: aprikoosia, ananasta ja mausteita. Melko täyteläinen maku on kuiva, rapean hapokas ja todella mineraalinen sekä pitkä.

Ruokasuositus

Ei mitään tai ihan mitä vaan, kyseessä yksi parhaista Riesling-viineistä.

Viinialue

Nahen eittämättä kuuluisin viinitarha. Etelään antavan palstan maaperässä on tummanharmaata liuskekiveä, vulkaanista porfyyriä ja kalkkikiveä. Palsta on nimetty roomalaisen jumalan Hermeksen ja tarhan keskellä sijaitsevan kaivoksen mukaan.

Hinta

64,00  ALV. 24%

Nahe, Saksa

Nykyiseen maailmanluokan maineeseen Weingut Dönnhoffin nosti perustajan lapsenlapsi, Helmut Dönnhoff. Helmut otti vetovastuun viinitilasta vuonna 1971. Ennen sitä hän oli harjoitellut vanhempiensa alaisuudessa ja suorittanut yliopistotutkinnon viininviljelyssä. Hänen onnistui hankkia useita huippupalstoja jo omistuksessa olevien rinnalle ja hänen perusteellisen tarkan tarhatyön johdosta alkoi huippuviinejä syntyä loistavien palstojen ja niiden tuottamien huippuluokkaisten rypäleiden ansiosta. Helmutin poika Cornelius Dönnhoff on ollut talon johdossa vuodesta 2007 ja rehellisesti voidaan sanoa hänen jatkaneen isänsä jalanjäljissä. Talolla on tällä hetkellä hallusaan 28 hehtaaria viinitarhoja.