Dönnhoff Niederhäuser Hermannshöhle Riesling GG 2019

Dönnhoff, Nahe, Saksa

New product icon Väliaikaisesti loppu

Väliaikaisesti loppu

Rypälelajikkeet

Riesling

Alkoholi

13,0

Luonnehdinta

Keskisyvä oljenkeltainen väri. Tuoksu on nuorekas ja elegantti: aprikoosia, ananasta ja mausteita. Melko täyteläinen maku on kuiva, rapean hapokas ja todella mineraalinen sekä pitkä.

Ruokasuositus

Ei mitään tai ihan mitä vaan, kyseessä yksi parhaista Riesling-viineistä.

Viinialue

Nahen eittämättä kuuluisin viinitarha. Etelään antavan palstan maaperässä on tummanharmaata liuskekiveä, vulkaanista porfyyriä ja kalkkikiveä. Palsta on nimetty roomalaisen jumalan Hermeksen ja tarhan keskellä sijaitsevan kaivoksen mukaan.

Lehdistö

Mosel Fine Wines 95/100p: The 2019er Hermannshöhle Riesling -GG-, as it is referred to on the consumer label, immediately captures one’s attention with its beautifully aromatic and complex nose of whipped almond cream, candied grapefruit, pineapple, thyme, rosemary, orange blossom, dried white flowers, and a hint of marzipan. Layers upon layers of whipped cream wrapped into ripe zesty elements make for an intense feel on the palate. The finish is hugely long, precise, and well-balanced. This is a magnificent dry Riesling in the making.

Hinta

66,00  ALV. 24%

Nahe, Saksa

Nykyiseen maailmanluokan maineeseen Weingut Dönnhoffin nosti perustajan lapsenlapsi, Helmut Dönnhoff. Helmut otti vetovastuun viinitilasta vuonna 1971. Ennen sitä hän oli harjoitellut vanhempiensa alaisuudessa ja suorittanut yliopistotutkinnon viininviljelyssä. Hänen onnistui hankkia useita huippupalstoja jo omistuksessa olevien rinnalle ja hänen perusteellisen tarkan tarhatyön johdosta alkoi huippuviinejä syntyä loistavien palstojen ja niiden tuottamien huippuluokkaisten rypäleiden ansiosta. Helmutin poika Cornelius Dönnhoff on ollut talon johdossa vuodesta 2007 ja rehellisesti voidaan sanoa hänen jatkaneen isänsä jalanjäljissä. Talolla on tällä hetkellä hallusaan 28 hehtaaria viinitarhoja.