Dönnhoff Niederhäuser Hermannshöhle Riesling GG 2020

Dönnhoff, Nahe, Saksa

Väliaikaisesti loppu

Väliaikaisesti loppu

Rypälelajikkeet

Riesling

Alkoholi

13,00 %

Luonnehdinta

Keskisyvä oljenkeltainen väri. Tuoksu on nuorekas ja elegantti: aprikoosia, ananasta ja mausteita. Melko täyteläinen maku on kuiva, rapean hapokas ja todella mineraalinen sekä pitkä.

Ruokasuositus

Ei mitään tai ihan mitä vaan, kyseessä yksi parhaista Riesling-viineistä.

Viinialue

Nahen eittämättä kuuluisin viinitarha. Etelään antavan palstan maaperässä on tummanharmaata liuskekiveä, vulkaanista porfyyriä ja kalkkikiveä. Palsta on nimetty roomalaisen jumalan Hermeksen ja tarhan keskellä sijaitsevan kaivoksen mukaan.

Lehdistö

100/100p James Suckling: The greatest wines are clear right from the very beginning, because not only is there a super abundance of perfect ripeness, but everything fits so beautifully that you’re instantly captivated. That’s exactly the way this dry riesling masterpiece is. The most ravishing, peachy fruit and the most perfect balance. Then comes the totally compelling, salty finish that just doesn’t want to stop. From organically grown grapes with Fair'n Green certification. Drink or hold.

Pullokoko

75 cl

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Hinta

69,00  ALV. 24%

Nahe, Saksa

Nykyiseen maailmanluokan maineeseen Weingut Dönnhoffin nosti perustajan lapsenlapsi, Helmut Dönnhoff. Helmut otti vetovastuun viinitilasta vuonna 1971. Ennen sitä hän oli harjoitellut vanhempiensa alaisuudessa ja suorittanut yliopistotutkinnon viininviljelyssä. Hänen onnistui hankkia useita huippupalstoja jo omistuksessa olevien rinnalle ja hänen perusteellisen tarkan tarhatyön johdosta alkoi huippuviinejä syntyä loistavien palstojen ja niiden tuottamien huippuluokkaisten rypäleiden ansiosta. Helmutin poika Cornelius Dönnhoff on ollut talon johdossa vuodesta 2007 ja rehellisesti voidaan sanoa hänen jatkaneen isänsä jalanjäljissä. Talolla on tällä hetkellä hallusaan 28 hehtaaria viinitarhoja.