Dönnhoff Norheimer Dellchen Riesling GG 2019

Dönnhoff, Nahe, Saksa

Väliaikaisesti loppu

Väliaikaisesti loppu

Rypälelajikkeet

Riesling

Alkoholi

13,0

Luonnehdinta

Keskisyvä sitruunankeltainen väri. Tuoksu on avoin: persikkaa, sitrushedelmiä ja mausteita. Keskitäyteläinen maku on kuiva, raikkaan hapokas, mineraalinen ja pitkä.

Ruokasuositus

Erilaiset kala- ja äyriäisruuat.

Viinialue

Etelään jyrkimmillään 70% kallistuksella oleva palsta. Maaperä vulkaanista kiveä harmaan liuskekiven päällä.

Lehdistö

James Suckling 100/100p: Ravishing bouquet of a thousand golden fruits and a staggering interplay of diamond-bright acidity and great succulence. Then, just when you think you've processed all that, along comes a monster wave of minerality, which sweeps you off your feet. But you land on the beach, deliriously happy. From organically grown grapes with Fair'n Green certification. Drink or hold.

Hinta

59,00  ALV. 24%

Nahe, Saksa

Nykyiseen maailmanluokan maineeseen Weingut Dönnhoffin nosti perustajan lapsenlapsi, Helmut Dönnhoff. Helmut otti vetovastuun viinitilasta vuonna 1971. Ennen sitä hän oli harjoitellut vanhempiensa alaisuudessa ja suorittanut yliopistotutkinnon viininviljelyssä. Hänen onnistui hankkia useita huippupalstoja jo omistuksessa olevien rinnalle ja hänen perusteellisen tarkan tarhatyön johdosta alkoi huippuviinejä syntyä loistavien palstojen ja niiden tuottamien huippuluokkaisten rypäleiden ansiosta. Helmutin poika Cornelius Dönnhoff on ollut talon johdossa vuodesta 2007 ja rehellisesti voidaan sanoa hänen jatkaneen isänsä jalanjäljissä. Talolla on tällä hetkellä hallusaan 28 hehtaaria viinitarhoja.