Pannier Sélection Brut

Rypälelajikkeet

Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir

Alkoholi

12,0

Luonnehdinta

Vaalean nuorekas väri. Tuoksu on kypsän hedelmäinen, hieman paahteinen, sitrusmainen. Maku on runsas, kuiva, hedelmäinen, mineraalisen raikas ja tasapainoinen.

Ruokasuositus

Yleis-Samppanja aperitiiviksi tai hienoille kala- ja äyriäisruuille. Kokeile myös aasialaisen ruuan kanssa.

Lehdistö

Vuoden Viini-kilpailun voittaja 2012

Vuoden Viini-kilpailu kunniamaininta 2013

Vuoden Viini-kilpailu hopeamitali 2014

Vuoden Viini-kilpailu kunniamaininta 2016

Vuoden Viini-kilpailu pronssi 2017

91/100p Wine Spectator

90/100p FINE Viini & Ruoka: Ohut, vaaleankeltainen väri. Tuoksu on avoin, paahteinen sekä hieman hiivainen ja siitä löytää myö eksoottista hedelmää sekä omenankotaa. Runsaat, pienet ja kestävät kuplat. maku on runsas, paahteinen, hasselpähkinäinen, kevyen oksidoitunut ja moniulotteinen jättäen pitkän paahtoleipämäisen jälkimaun

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Samppanja on pullokäymisen jälkeen saanut kypsyä noin 3 vuoden ajan sakan päällä. Dosage, eli korkinvaihdon yhteydessä lisätyn sokerin määrä on 11 g/l.

Hinta

39,90  ALV. 24%

Champagne, Ranska

Champagne Pannier on saanut nimensä perustajansa, Louis Eugène Pannierin mukaan. Talo perustettiin vuonna 1899 Dizyn kylään mutta menestyksen myötä kellarit kävivät liian pieniksi ja talo sai etsiä uudet tuotantotilat ja kellarit. Vuonna 1937 talo muutti Château-Thierryn kylään Marnen laakson länsiosaan. Talo pysyi perheen hallussa aina vuoteen 1974 asti, jolloin joukko viljelijöitä osti Pannierin. Nykyään talo on Champagnen alueen laadukkaimpia osuuskuntia, jolle rypäleitään toimittaa yli 300 viljelijää. Tarhoja on yhteensä noin 690 hehtaarin alueella. Noin 50% tuotannosta myydään Ranskassa ja loput menee vientiin. Pannierin kellarimestari on Philippe Dupuis ja hänen käytettävissään on monipuolisesti erilaisia kasvualueita ja tarhoja. Talon Samppanjat ovat yleensä klassisia sekoituksia ja talon perus-Samppanja on verraten helposti lähestyttävää ja monia miellyttävää. Talon lippulaiva on upea Egérie de Pannier, joka on saanut hyviä arvioita kansainvälisissä viinilehdissä.   Pannierin vanhoista kalkkikivikellareista löytyi 1300-luvulla kaiverrettu jousimiehen kuva. Tämä kuva on nykyään osa talon logoa ja koristaa jokaista pulloa.