Parajes del Valle Macabeo Ecologico 2021

Rypälelajikkeet

Macabeo

Alkoholi

12 %

Luonnehdinta

Macabeo-rypäleet kerätään käsin keskimäärin 20-vuotiaista puskaköynnöksistä Manchuelan alueella sijaitsevalta viinitarhalta. Viini on käynyt sementtitankeissa luonnonhiivoilla.

Viinialue

DOP Manchuela, yksi uusimpia alkuperäluokituksia Espanjassa, joka sijaitsee Valèncian kaupungista sisämaahan päin. Manchuelan alue on muuten melko lämmin, mutta säännöllinen Levant-tuuli pitää alueen keskilämpötilan kohtuullisena ja viilentää etenkin yöaikaan. Maaperä alueella on savea ja kalkkikiveä ja tarhat sijaitsevat 600-700 metriä merenpinnan yläpuolella.

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Hinta

14,90  ALV. 24%

Jumilla, Espanja

Parajes del Vallen viinien takana on 28-vuotias Maria Jover joka tekee viinejä modernilla otteella kunnioittaen vanhaa "Terraje" tapaa Jumillassa. Yleisesti alueen (Jumilla)  maanomistajilla on suuri paine saada maat tuottoisiksi ja moni onkin alkanut kastelemaan tarhoja kasvukauden aikana saadakseen satoisuuden paremmaksi ja näin paremman tuoton suuremmasta määrästä, yleensä laadun kustannuksella. "Terraje" -perinteen mukaan viinintekijä vuokraa maanomistajan maita vuosittaista korvausta vastaan ja sitoutuu kunnioittamaan alueen viininvalmistusperinteitä. Vuokra on perinteisesti  7% kokonaistuotannosta. Maanomistajan etuna on tässä korvauksen lisäksi että vanhat köynnökset saavat niille kuuluvan asianmukaisen kohtelun.