Pascal Doquet Anthocyanes Rosé Premier Cru

Rypälelajikkeet

33% Pinot Noir, 67% Chardonnay

Alkoholi

12,50 %

Luonnehdinta

Keskisyvä granaatinpunainen väri. Aromikas tuoksu, granaattinomenaa, kirsikkaa, veriappelsiinia, neilikkaa. Maku on keskitäyteläinen, napakka ja raikkaan hapokas.

Viinialue

Chardonnay Mesnil-Sur-Ogerista ja Mont Aimésta, Pinot Noir Vertus'sta.

Pullokoko

75 cl

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Pinot Noir-rypäleistä on ensin tehty rosé-saignee. Perusviinien kypsytys käytetyissä tammitynnyreissä ja terästankeissa. Samppanja on kypsynyt Käyminen luonnonhiivoilla, perusviinin kypsytys vanhassa tammessa. Pullotus 2016 huhtikuussa ja uudelleenkorkitusta marraskuussa 2021.

Hinta

53,00  ALV. 24%

Champagne, Ranska

Pascal Doquet perusti itsenäisen tilansa vuonna 2004. Sitä ennen hän toimi vanhempiensa omistaman Doquet-Jeanmaire -tilan viinintekijänä. Pascal Doquet'n samppanjatila sijaitsee Côte des Blancsin eteläosassa, Vertusin kylässä. Doquet'n tarhojen pinta-ala on 8,66 hehtaaria ja tilan vuosituotanto noin 75 000 pulloa. Tarhojen pinta-alasta peräti 95 % on Chardonnay-lajiketta ja loput 5 % Pinot Noiria. Tuottajan tarhat sijaitsevat Vertusin kylän ohella Vitry-les-Francois'n ja Mont Aimén alueilla sekä maineikkaan Le Mesnil-sur-Oger Grand Cru -kylän alueella. Le Mesnilin alueella heillä on 1,67 hehtaaria. Tila on ollut luomusertifioitu vuodesta 2010 lähtien. Tuottaja tunnetaan hyvin puhtaasta ja kermaisen runsaasta Blanc de Blancs -tyylistä. Viinit saavat käydä luonnonhiivoilla ja noin 1/3 viineistä kypsytetään tammitynnyreissä. Pullokäymisen jälkeen jopa ns. perussamppanjat saavat kypsyä poikkeuksellisen pitkään (yli kolme vuotta) ja hienoimmat samppanjat yli seitsemän vuotta.