Kuvaus
Pascal Doquet Diapason Le Mesnil Grand Cru Blanc de Blancs

Rypälelajikkeet
Alkoholi
Kuvaus
Paahteinen, elegantti Chardonnay-samppanja, joka on sekoitettu kolmesta vuosikerrasta: 2014 (52 %), 2013 (29 %) ja 2012 (19 %). Pascal Doquet on maineikas viljelijätuottaja ja alueensa luomusamppanjoiden intohimoinen puolestapuhuja.
Luonnehdinta
Kristallinkirkas, nuorekkaan kellertävä väri. Tuoksu on hienostunut, paahteinen, sitrusta, omenaa, makeita mausteita. Maku on kuiva, runsas, hyvin jäntevä, mineraalinen ja pitkä. Mantelia, sahramia, inkivääriä, ja tiivistä sitruunaa. Kermainen kuplarakenne.
Ruokasuositus
Upea samppanja äyriäisherkuille, ostereille, grillatulle kalalle, sekä koville & kypsille juustoille.
Viinialue
Laatikkokoko
Muuta
Käyminen luonnonhiivoilla, perusviinin kypsytys sementtitankeissa ja vanhassa tammessa. Happoja pehmentävä malolaktinen käyminen vain tarpeen ja sekoituksen tyylin mukaan. Pitkä 5 v sakkakypsytys ennen uudelleenkorkitusta joulukuussa 2020.
Hinta
60,46 € ALV. 24%
Champagne, Ranska
Pascal Doquet perusti itsenäisen tilansa vuonna 2004. Sitä ennen hän toimi vanhempiensa omistaman Doquet-Jeanmaire -tilan viinintekijänä. Pascal Doquet'n samppanjatila sijaitsee Côte des Blancsin eteläosassa, Vertusin kylässä. Doquet'n tarhojen pinta-ala on 8,66 hehtaaria ja tilan vuosituotanto noin 75 000 pulloa. Tarhojen pinta-alasta peräti 95 % on Chardonnay-lajiketta ja loput 5 % Pinot Noiria. Tuottajan tarhat sijaitsevat Vertusin kylän ohella Vitry-les-Francois'n ja Mont Aimén alueilla sekä maineikkaan Le Mesnil-sur-Oger Grand Cru -kylän alueella. Le Mesnilin alueella heillä on 1,67 hehtaaria. Tila on ollut luomusertifioitu vuodesta 2010 lähtien. Tuottaja tunnetaan hyvin puhtaasta ja kermaisen runsaasta Blanc de Blancs -tyylistä. Viinit saavat käydä luonnonhiivoilla ja noin 1/3 viineistä kypsytetään tammitynnyreissä. Pullokäymisen jälkeen jopa ns. perussamppanjat saavat kypsyä poikkeuksellisen pitkään (yli kolme vuotta) ja hienoimmat samppanjat yli seitsemän vuotta.