Pascal Doquet Le Mont Aimé Blanc de Blancs 2009

Rypälelajikkeet

Chardonnay

Alkoholi

12,50 %

Luonnehdinta

Kristallinkirkas, keskisyvän kellertävä väri. Tuoksu on runsas, hedelmäinen, hieman paahteinen; persikkaa, kypsää omenaa, savua, sitrusta. Maku on runsas, jäntevä, hedelmäinen, paahteinen ja pitkä.

Ruokasuositus

Upea Samppanja grillatulle ja paistetulle kalalle, kanaruuille ja vasikalle etc.

Viinialue

La Mont Aimé on itsenäinen kukkula Côte de Blancsin alueen eteläpuolella, noin 5 kilometriä etelään Vertusin kylästä. Kukkulan maaperä on poikkeuksellista muodostuen kellertävästä kalkkikivestä, kvartsikivestä ja hiekasta. Kukkulan maaperä tuottaa mineraalista, mutta hyvin aromikasta ja rehevää viiniä.

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Hinta

86,00  ALV. 24%

Champagne, Ranska

Pascal Doquet perusti itsenäisen tilansa vuonna 2004. Sitä ennen hän toimi vanhempiensa omistaman Doquet-Jeanmaire -tilan viinintekijänä. Pascal Doquet'n samppanjatila sijaitsee Côte des Blancsin eteläosassa, Vertusin kylässä. Doquet'n tarhojen pinta-ala on 8,66 hehtaaria ja tilan vuosituotanto noin 75 000 pulloa. Tarhojen pinta-alasta peräti 95 % on Chardonnay-lajiketta ja loput 5 % Pinot Noiria. Tuottajan tarhat sijaitsevat Vertusin kylän ohella Vitry-les-Francois'n ja Mont Aimén alueilla sekä maineikkaan Le Mesnil-sur-Oger Grand Cru -kylän alueella. Le Mesnilin alueella heillä on 1,67 hehtaaria. Tila on ollut luomusertifioitu vuodesta 2010 lähtien. Tuottaja tunnetaan hyvin puhtaasta ja kermaisen runsaasta Blanc de Blancs -tyylistä. Viinit saavat käydä luonnonhiivoilla ja noin 1/3 viineistä kypsytetään tammitynnyreissä. Pullokäymisen jälkeen jopa ns. perussamppanjat saavat kypsyä poikkeuksellisen pitkään (yli kolme vuotta) ja hienoimmat samppanjat yli seitsemän vuotta.