Passagem Reserva Branco 2021

passagem white reserva douro superior quinta de la rosa bandeiras

Rypälelajikkeet

Arinto, Rabigato

Alkoholi

12,5 %

Luonnehdinta

Valkoiset lajikkeet on kerätty ja käytetty lämpökontrolloiduissa terästankeissa viiniksi, ja sitten kypsytetty ranskalaisissa vanhoissa tammitynnyreissä 8 kuukauden ajan.

Viinissä on upea tasapaino sitruksista raikkautta, miellyttävää keltaista hedelmäisyyttä, kieltä kipristelevää mineraalisuutta ja suutuntumaa leventävää tammikypsytyksen kermaisuutta ja hienoista mausteisuutta.

Ruokasuositus

Runsaat kermaiset kalaruoat, juhlavat äyriäisruoat, myös vaaleat liharuoat, joissa on esimerkiksi sinappia ja omenaa mausteena.

Viinialue

Douro Superior

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Passagem-viinit tulevat Douron jokilaakson ala-alueelta, Douro Superioresta, joka on enemmän sisämaassa kuin Quinta de la Rosan muut Douron alueen viinitarhat. Passagem-viinit tulevat Quinta Das Bandeiras -nimiseltä vanhalta tilalta, joka on nimetty siellä olevan hylätyn junaradan mukaan. Quinta das Bandeiras on yhteensä 100 hehtaarin kokoinen, mutta köynnöksiä siellä oli alun perin vain 9 hehtaarin verran. Quinta de la Rosan omistajaperhe osti sen vuonna 2005, ja istutti sinne 20 hehtaaria lisää köynnöksiä upeille jyrkille rinteille, ja myöhemmin 9 hehtaaria lisää valkoisia lajikkeita vielä korkeammalle. Quinta de la Rosan arvostettu ja palkittu viinintekijä Jorge Moureira on itse tehnyt myös Quinta das Bandeirasilta tulevat viinit.

Hinta

21,50  ALV. 24%

Douro, Portugali

Quinta de la Rosan historia ulottuu aina vuoteen 1815 asti, jolloin Hampurista kotoisin oleva Feuerheerdin perhe aloitti portviinien myynnin. Quinta de la Rosan tila tuli perheen omistukseen vuonna 1905. Tila annettiin kastelahjana silloisen omistajan, Albert Feuerheerdin, tyttärelle, Clairelle. Vuonna 1929 Claire avioitui ruotsalaista syntyperää olevan Eric Bergqvistin kanssa. Näiden pojantytär Sophia Bergqvist ollut jo pitkään talon johdossa. Tilan viinintekijänä toimii Jorge Moreira, joka tunnetaan Quinta de la Rosan ohella Poeira-huippuviinistään, jota hän tuottaa omalla 9 hehtaarin tilallaan. Jorgen johdolla Quinta de la Rosan viinit ovat nousseet uuteen kukoistukseen ja arvostukseen. Pinhaon kylän lähellä sijaitseva Quinta de la Rosan tila on Douron parhaita, ja sen tarhoilla on A-luokitus. Se on yksi harvoista tiloista, jonka tuotantoon tarvittavat rypäleet saadaan kokonaan oman tilan tarhoista. Tilalla on viinitarhoja noin 50 hehtaaria. Portviinin ohella tila tuottaa nykyään runsaasti punaviiniä, valkoviiniä ja pienen määrän korkeatasoista oliiviöljyä. Vuodesta 1933 aina vuoteen 1988 tilan rypäleet myytiin Sandemanille ja Croftille, mutta 1988 viinin valmistus ja markkinointi palautettiin omalle tilalle. Vuonna 1988 portviinin tuotantoa määräävä laki muuttui sallien viinien myynnin suoraan tilalta. Aiemmin kaikki portviinit piti kypsyttää Vila Nova de Gaiassa lähellä Porton kaupunkia.

Quinta de la Rosalla on ADVIDin kestävän kehityksen sertifikaatti.