Patrick Baudouin Anjou Blanc Les Gâts Magnum 2014

Patrick Baudouin, Loire, Ranska

Luomu Iso pullo Au naturel

Rypälelajikkeet

Chenin Blanc

Alkoholi

13,00 %

Luonnehdinta

Avoin ja moninainen tuoksu: kypsää persikkaa, sahramia, pähkinää, hunajaa. Kuiva maku on keskitäyteläinen, tasapainoisen hapokas ja harmoninen kokonaisuus.

Ruokasuositus

Erilaiset kalaruuat, äyriäiset, vaalea liha, kermaiset keitot, itse asiassa todella hyvää monenlaisten annosten kanssa.

Pullokoko

150 cl

Laatikkokoko

3 kpl/laatikko

Muuta

Vuonna 1947 istutetut köynnökset liuskekivimaalla, joka koostuu talkista ja rautapitoisesta savesta. Palsta laskee pohjoiseen. Alkoholikäyminen ja kypsytys käytetyissä tammitynnyreissä kymmenen kuukauden ajan. Les Gâts tarkoittaa kiviröykkiötä.

Hinta

96,00  ALV. 24%

Loire, Ranska

Patrick Baudouin viljelee 13,5 hehtaaria köynnöksiä Loiren laaksossa, Anjoun ja Coteaux du Layonin alueella. Valkoisista lajikkeista Patrick keskittyy ainoastaan Chenin Blanciin ja herraa pidetään yhtenä kyseisen lajikkeen mestareista. Patrick tuottaa myös alueelle tyypillisiä intensiivisen makeita Chenin Blanceja mutta erityisesti kuiva Chenin Blanc on hänen erikoisalaa. Cabernet Franc kuuluu myös pienissä määrin talon tuotantoon. Tarhat ovat luomu-sertifioituja, mutta viljelyyn on yhdistetty myös paljon biodynaamisia vaikutteita. Kellarissa viininvalmistukseen puututaan mahdollisimman vähän ja toiminta on muutenkin mahdollisimman luonnonmukaista.

Baudouin perhe on omistanut viinitilan jo 1920-luvulta. Vuonna 1990 Patrick kyllästyi hektiseen kaupunkielämään Pariisissa ja siirtyi kotoseudulleen ottaakseen perhetilan haltuunsa. Siitä lähtien Domaine on noussut vuosi vuodelta Loiren laakson kirkkaimpiin tähtiin.