Patrick Baudouin Anjou Blanc Les Glanées 2016

Rypälelajikkeet

Chenin Blanc

Alkoholi

12,50 %

Ruokasuositus

Tässäpä viini, joka on kuin kotonaan runsaiden makujen seurassa. Kiovan kanaa, grillattua makrillia, ankanmaksaa, jne.

Pullokoko

75 cl

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Muuta

Vuonna 2016 pakkasten tehtyä tuhojaan vanhoille köynnöksille kolmella eri palstalla, jotka normaalisti valmistetaan omiksi viineikseen, päätti Patrick yhdistää näiden palstojen rypäleet. Näin syntyi Les Glanées, eli "poimitut". Les Gâts, Les Saulaies ja Les Zerziles palstojen rypäleistä tulikin upea puolikuiva viini. Jäännössokeria 37 g/l.

Hinta

48,00  ALV. 24%

Loire, Ranska

Patrick Baudouin viljelee 13,5 hehtaaria köynnöksiä Loiren laaksossa, Anjoun ja Coteaux du Layonin alueella. Valkoisista lajikkeista Patrick keskittyy ainoastaan Chenin Blanciin ja herraa pidetään yhtenä kyseisen lajikkeen mestareista. Patrick tuottaa myös alueelle tyypillisiä intensiivisen makeita Chenin Blanceja mutta erityisesti kuiva Chenin Blanc on hänen erikoisalaa. Cabernet Franc kuuluu myös pienissä määrin talon tuotantoon. Tarhat ovat luomu-sertifioituja, mutta viljelyyn on yhdistetty myös paljon biodynaamisia vaikutteita. Kellarissa viininvalmistukseen puututaan mahdollisimman vähän ja toiminta on muutenkin mahdollisimman luonnonmukaista.

Baudouin perhe on omistanut viinitilan jo 1920-luvulta. Vuonna 1990 Patrick kyllästyi hektiseen kaupunkielämään Pariisissa ja siirtyi kotoseudulleen ottaakseen perhetilan haltuunsa. Siitä lähtien Domaine on noussut vuosi vuodelta Loiren laakson kirkkaimpiin tähtiin.