Patrick Baudouin Anjou Blanc Les Saulaies 2005

Rypälelajikkeet

Chenin Blanc

Alkoholi

14,00 %

Ruokasuositus

Paistettua helmikanaa, haudutettua savoijinkaalia ja huhtasienikastiketta.

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

0,85 hehtaarin palsta sijaitsee joen eteläpuolella ja laskee luoteeseen. Maaperä harmaata hiekkakiviliusketta ja kvartsia. Köynnösten keskimääräinen ikä 95 vuotta. Alkoholikäyminen terästankissa ja tammitynnyreissä kesti heinäkuuhun 2006 saakka. Viini on kypsynyt käytetyissä tammitynnyreissä käymisen jälkeen vielä puolentoista vuoden ajan. Jäännössokeria 10 g/l.

Hinta

75,00  ALV. 24%

Loire, Ranska

Patrick Baudouin viljelee 13,5 hehtaaria köynnöksiä Loiren laaksossa, Anjoun ja Coteaux du Layonin alueella. Valkoisista lajikkeista Patrick keskittyy ainoastaan Chenin Blanciin ja herraa pidetään yhtenä kyseisen lajikkeen mestareista. Patrick tuottaa myös alueelle tyypillisiä intensiivisen makeita Chenin Blanceja mutta erityisesti kuiva Chenin Blanc on hänen erikoisalaa. Cabernet Franc kuuluu myös pienissä määrin talon tuotantoon. Tarhat ovat luomu-sertifioituja, mutta viljelyyn on yhdistetty myös paljon biodynaamisia vaikutteita. Kellarissa viininvalmistukseen puututaan mahdollisimman vähän ja toiminta on muutenkin mahdollisimman luonnonmukaista.

Baudouin perhe on omistanut viinitilan jo 1920-luvulta. Vuonna 1990 Patrick kyllästyi hektiseen kaupunkielämään Pariisissa ja siirtyi kotoseudulleen ottaakseen perhetilan haltuunsa. Siitä lähtien Domaine on noussut vuosi vuodelta Loiren laakson kirkkaimpiin tähtiin.