Kuvaus
D.J.Palacios Pétalos 2021
Rypälelajikkeet
Alkoholi
Kuvaus
Alkoholikäyminen on tapahtunut isoissa astioissa ja viinin 7 kuukautta kestänyt kypsytys on tapahtunut uusissa ranskalaisissa tammitynnyreissä.
Luonnehdinta
Erittäin mielenkiintoinen, mehevä, paahteinen ja hedelmäinen tuoksu: Luumua, kirsikkaa, vadelmaa, kuivattuja yrttejä, orvokkia ja vaniljaa. Maku on näennäisen täyteläinen ja mausteinen mutta hyvä hapokkuus tekee siitä ilmavan ja hyvin pitkän. Tanniinit ovat runsaat mutta kohtuullisen pehmeät. Täydellisen persoonallinen viini. Biodynaamista tuotantoa.
Ruokasuositus
Riistaruuat, grillattu liha, kovat juustot.
Viinialue
Lehdistö
93/100p Wine Advocate Luis Gutierrez: 2021 is clearly the finest vintage of the trio of 2020, 2021 and 2022, and the bottled 2021 Pétalos delivers what the unbottled samples promised: a wine with lower alcohol than ever (13.5%), lighter, a little narrower but with the juiciness of Mencía that seems to come back after some time in bottle. It has lots of notes of aromatic herbs, with some similar aromas to the La Faraona. It's quite expressive and showy, very pleasant and easy to drink, very gourmand, with a velvety mouthfeel and very fine tannins. 320,000 bottles and 2,567 magnums produced. It was bottled between November 2022 and March 2023. Approachable now, very hedonistic. Drink 2023 - 2029.
Laatikkokoko
Muuta
Mencia-lajike kaipaa ilmaa avautuakseen, joten dekantointi on suositeltavaa.
Hinta
22,50 € ALV. 24%
Bierzo, Espanja
Descendientes de J. Palacios on perustettu vuonna 1999 ja sillä on 35 hehtaaria viinitarhoja Bierzon viinialueella Luoteis-Espanjassa. Talon omistavat riojalaiseen viinisukuun kuuluvat viinintekijä Alvaro Palacios ja hänen sisarenpoikansa Ricardo Pérez Palacios. Ricardolla on varsinainen päävastuu tuotannosta, Alvaron keskittyessä enemmän Prioraton tilansa ja Riojassa sijaitsevan Bodegas Palacios Remondon hoitamiseen. Talon omistamat viinitarhat sijaitsevat 400-900 metrin korkeudella merenpinnasta ja niitä hoidetaan biodynamisia menetelmiä hyödyntäen. Rypäleet kerätää jopa 200 eri palstalta Corullonin kylän ympäristöstä. Alueen maaperä vaihtelee mutta pääasiallisesti alueella on rautapitoista savimaata ja jyrkemmillä rinteillä liuskekiveä. Köynnösten ikä on merkittävän korkea (40-120 vuotta) ja satoisuus huomattavan pieni. Lajike on alueelle tyypillinen Mencia, joka osaavissa käsissä tuottaa täyteläistä, aromikasta ja hyvähappoista viiniä. Talon vuotuinen tuotantomäärä on noin 300 000 pulloa, josta suurin osa on Petalos-viiniä. Corullon-kyläviinin ja tarhaviinien tuotantomäärät ovat hyvin pieniä.