Petit-Figeac 2016, Saint-Émilion

Rypälelajikkeet

23% Merlot, 36% Cabernet Sauvignon, 41% Cabernet Franc

Alkoholi

13,00 %

Luonnehdinta

Syvä ja tumma rubiininpunainen väri. Tuoksu on raikas, selkeä, mausteinen, hedelmäinen; mustaherukkaa, tummaa kirsikkaa, tammea, minttua. Maku on täyteläinen, hedelmäinen, tyylikäs ja notkea. Silkkiset tanniinit tekevät viinistä helposti lähestyttävän jo tämän ikäisenä.

Ruokasuositus

Klassiset liharuuat; härkä, lammas. Kovat juustot.

Viinialue

2,5 hehtaarin kokoinen palsta Ch. Figeacin sorapohjaisen tarhan keskellä.

Lehdistö

94/100 Wine Enthusiast  94/100 Jeb Dunnuck  93/100 James Suckling  92/100 Wine Spectator 

Pullokoko

75cl

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Viini on kypsynyt 16 kuukautta tammitynnyreissä, joista 10% on uusia.

Hinta

75,00  ALV. 24%

Bordeaux, Ranska

Manoncourtin perheen omistama Château Figeac sijaitsee Saint-Emilionin viinialueella, aivan Château Cheval Blancin naapurissa. Alueen maaperä poikkeaa muusta Saint-Emilionista ollen pääasiassa soramaata. Tilalla on noin 40 hehtaaria tarhoja (joista 30 ha soramaalla) ja maaperästä johtuen tilan tärkeimmät lajikkeet ovat Cabernet Sauvignon ja Cabernet Franc (yhteensä 70 % pinta-alasta) ja savimaalla paremmin viihtyvän Merlotin osuus rajoituu 30 prosenttiin. Köynnösten ikä on keskimäärin 40 vuotta. Château Figeacia kypsytetään käymisen jälkeen 18-20 kuukautta 100% uusissa tammitynnyreissä. Château Figeacin ohella talo tuottaa kakkosviiniä nimeltään La Grange Neuve de Figeac, joka on tyyliltään hieman notkeampaa kuin ykkösviini. Talo tuottaa myös vuosittain pienen määrän Petit Figeac-viiniä, joka sekoitetaan tiettyjen palstojen rypäleistä. Yhteensä talo tuottaa normaalina vuotena noin 120 000 pulloa Chateau Figeacia, 60 000 pulloa La Grange Neuve de Figeacia ja noin 12 000 pulloa Petit Figeacia.