Petit Ours Côtes du Rhône 2021

Domaine du Coulet, Rhône, Ranska

Luomu Väliaikaisesti loppu Au naturel

Väliaikaisesti loppu

Rypälelajikkeet

Syrah

Alkoholi

14,00 %

Ruokasuositus

Monipuolinen liharuoan ystävä, huutaa BBQ-juhlia!

Viinialue

Rypäleet on kerätty Visansin alueelta Drômen eteläpuolelta. Maaperä on pääosin kalkkikiveä sekä savea.

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Muuta

Viini on käynyt ja kypsynyt sementtiastioissa 9 kuukauden ajan ilman sulfiitin lisäystä. Pullotuksen yhteydessä sulfiittia on lisätty pienen pieni määrä, 1 g per hehtolitra.

Hinta

21,90  ALV. 24%

Rhône, Ranska

Matthieu Barret peri toisen maailmansodan jälkeen perustetun Domaine du Couletin isoisältään vuonna 1998. Matthieu ei halunnut jatkaa sadon myymistä mm. Chapoutierille ja Delas’lle vaan teki viiniksi ensimmäisen satonsa vuonna 2000, ryhtyi luotsaamaan tarhoja luomuun vuodesta 2001 alkaen ja biodynaamisuuteen vuodesta 2002. Tarhat sijaitsevat pääosin Cornas’n apellaatiossa sekä Côtes du Rhônessa, yhteensä 13ha. Köynnökset on istutettu 1920 ja Matthieun isoisä on uusinut könnöksiä suuremmalti vuosina 1970 ja 1980.

 Matthieulle yksinkertainen viinintekeminen tarkoittaa mehun puristamista matalalla paineella, kypsyttämistä vanhassa tammessa, suodattamattomuutta ja mahdollisimman alhaista sulfiitinlisäystä. Vuodesta 2006 lähtien hänellä on ollut käytössä sementtimunia ja joitain viinejä tehdään ainoastaan parhaina vuosina, esimerkiksi Billes Noires.