Breuer Pfaffenwies Lorch Riesling 2019

Rypälelajikkeet

Riesling

Alkoholi

12%

Luonnehdinta

Tuoksussa on miellyttävää mantelisuutta sekä kamomillaa. Kauniin keltainen väri ja maussa on kukkaisia vivahteita sekä raikkautta. Viinin hapokkuus on integroitunut ja mineraalisuus on hienosti esillä. Sokeri 2,2 g/l. Hapot 8,3 g/ l.

Ruokasuositus

Äyriäiset, vaaleat kalat ja sashimi.

Viinialue

Jyrkät viinitarhat, jotka ovat 90-160 metrin korkeudessa ja ovat etelän suuntaisia.

Lehdistö

93/100pts Falstaff

Pullokoko

75cl

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Breuer sai Lorchin kylän tarhoja haltuunsa vuonna 2019. Breuer luokittelee parhaat palstansa kuten Berg Rottlandin ja Berg Schlossbergin ranskalaisella Grand Cru termillä, Lorchin kylässähe ovat nostaneet Grand Cru:ksi Pafaffenwiesin tarha. Vuotta 2019 pidetään huippuvuosikertana Rheingaussa, viinejä kuvaillaan aromaattisiksi sekä hyväksi happorakenteeltaan.

Hinta

59,00  ALV. 24%

Rheingau, Saksa

Weingut Georg Breuerin perheomisteinen viinitila sijaitsee Rüdesheimin kylässä Rheingaun viinialueella. Tämän perinteikkään viinitalon historia ulottuu aina 1900-luvun alkupuolelle, josta saakka se on ollut Breuerin perheen omistuksessa. Georg Breuerin jo edesmennyt poika Bernhard Breuer nosti viinitalon maailman eliittiin jo 80-luvulla ja tällä hetkellä viinitaloa johtavat Bernhardin tytär Theresa ja veli Heinrich Breuer. Viinitalolla on yhteensä 34 hehtaaria viinitarhoja Rüdesheimin ja Rauenthalin viinialueilla. Georg Breuerin lippulaivaviinit tulevat pieniltä jyrkillä rinteillä sijaitsevilta noin 2 hehtaarin Grand Cru palstoilta Roseneck, Rottland ja Schlossberg sekä talo omistaa myös 5,5 hehtaarin monopolitarhan, Nonnenberg, Rauenthalin viinialueelta. 85% Breuerin viinitarhoista on omistettu Riesling-köynnöksille, mutta talo viljelee myös hieman muitakin lajikkeita kuten Pinot Grista ja Pinot Noiria.

Breuerin viinitalon toiminta tarhoilla ja kellarissa on mahdollisimman luonnonmukaista ja talon toiminnassa on paljon biodynaamisen viljelyn vaikutteita. Viinitalo luottaa traditionaaliseen viininvalmistukseen ja vannoo perinteisen artisaani-tyylisen toiminnan sekä matalien satomäärien perään. Taide on myös vahvasti mukana Breurin viinitalon toiminnassa ja esimerkiksi joka vuosi yksi tunnettu taiteilija saa suunnitella Grand Cru Berg Schlossbergille uuden näyttävän etiketin. Vuonna 2000 Breuerin perhe lähti mukaan mielenkiintoiseen viiniprojektiin Portugalissa yhdessä kahden muun saksalaisen viinintekijän kanssa ja he ostivat yhdessä 8 hehtaarin kokoisen Quinta da Carvalhosa viinitalon Douron laaksosta, joka on noussut muutamassa vuodessa yhdeksi Douron alueen helmistä.

Theresa Breuer on saksalaisen kestävän kehityksen sinetin nimeltä Fair n'Green varapuheenjohtaja.