Philipp Kuhn Pinot Noir Laumersheimer Réserve 2017

Rypälelajikkeet

Pinot Noir

Alkoholi

14,0

Luonnehdinta

Selkeän hedelmäisen maun aromeina mustaherukkaa, metsämansikkaa, mustaa kirsikkaaa ja luumuja. Oivallinen viini runsaan pinot noirin ystäville.

Ruokasuositus

Lampaan- ja hirvenfile.

Viinialue

Korkealaatuiset Pinot Noir-rypäleet ovat kasvaneet Laumersheimin parhailla kalkkikivisillä rinteillä. 

Lehdistö

Viinilehti 5-tähteä - "tyylikäs huippuviini"

Pullokoko

0,75

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Viini on kypsynyt 20 kk ranskalaisissa tammitynnyreissä, joista 40% oli uusia. Kellarointipotentiaali 12-15 vuotta. Viini parhaimmillaan 3-5 vuoden kuluttua vuosikerrasta.

Hinta

28,99  ALV. 24%

Pfalz, Saksa

Philipp Kuhnin talo sijaitsee Laumersheimin kylässä, Pfalzin alueen pohjoisosassa. Talo omistaa 20 hehtaaria viinitarhoja, tuotannon jakautuessa tasan valkoviinin ja punaviinin välillä. Kuhnin suku on vaikuttanut alueella 1700-luvulta lähtien ja nykyinen vetäjä, Philipp Kuhn junior, otti tilan vetovastuun vuonna 1992. Kuhnin tarhoilla viljellään monia eri lajikkeita, tärkeimpiä näistä ovat valkoiset riesling ja weissburgunder sekä punainen pinot noir. Muita viljeltyjä lajikkeita ovat mm. sauvignon blanc, gewürztraminer, viognier, st.laurent, merlot ja cabernet sauvignon. Pfalzin aluetta pidetään saksan aurinkoisimpana ja kuivimpana. Kuhnin hallussa on joukko erinomaisia tarhoja ja suotuisan ilmaston avustamana talo onnistuu tuottamaan poikkeuksellisen upeita ja moniulotteisia valkoviinejä ja punaviinejä. Talon tunnetuimmat tarhat ovat kolme Grosses Gewächs-tarhaa Steinbuckel, Kirchgarten ja Burgweg, joiden tarhoista talo tuottaa hienoimmat viininsä. Kuhnin viinit ovat upean hedelmäisiä, mineraalisia ja varsin kuivia, valkoviineissä voi olla muutama gramma jäännössokeria tuomaan niihin tasapainoa.

Philipp Kuhn junior oli yksi saksalaisen kestävän kehityksen sinetin nimeltä Fair n'Green neljästä perustajajäsenestä vuonna 2013.